Damir Bajs: -Ništa ne smije zapriječiti tako velike projekte!

BJELOVARSKO-BILOGORSKA ŽUPANIJA OSIGURALA SREDSTVA ZA IZMJEŠTANJE GLAVNE METEOROLOŠKE POSTAJE BJELOVAR

Prije početka projektiranja Regionalnog centra kompetentnosti u zdravstvu Medicinske škole Bjelovar, koji osim uspostave samog Centra kompetentnosti obuhvaća i dogradnju bjelovarske Medicinske škole, bilo je potrebno poduzeti niz predradnji.

Jedna od njih je i izmještanje glavne meteorološke postaje Bjelovar koja se nalazi pokraj čestice na kojoj će se dograđivati Medicinska škola Bjelovar, a koju je nužno preseliti jer će dograđena škola ometati mjerenja Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Nakon što je Državni hidrometeorološki zavod dao suglasnost Medicinskoj školi Bjelovar na idejno rješenje za projekt rekonstrukcije i dogradnje Medicinske škole Bjelovar, na temelju kojeg je ishođena građevinska dozvola, Bjelovarsko-bilogorska županija obvezala se osigurati zamjenski prostor za preseljenje glavne meteorološke postaje Bjelovar.

Tako je Bjelovarsko-bilogorska županija preuzela na sebe izradu projektno-tehničke dokumentacije vrijedne 100 tisuća kuna te osigurala sredstva u iznosu od 500 tisuća kuna s kojima će Državni hidrometeorološki zavod izgraditi glavnu meteorološku postaju Bjelovar na zamjenskom prostoru.

Biljana Balenović, ravnateljica Medicinske škole Bjelovar: –BBŽ i župan Damir Bajs odmah su preuzeli sve poslove vezane uz izmještanje . . .

Ana Rašan, arhitektica tvrtke M Plan: – . . . najvažnije je da ima čistu lokaciju!

 

Projekt Regionalnog centra kompetentnosti u zdravstvu Medicinske škole Bjelovar jedan je u nizu projekata koje Bjelovarsko-bilogorska županija sa svojim ustanovama provodi na području grada Bjelovara, a čija vrijednost iznosi preko 400 milijuna kuna.

Podsjetimo, riječ je o projektu vrijednom 62.5 milijuna kuna koji obuhvaća nadogradnju Medicinske škole Bjelovar za 2000 četvornih metara novog prostora u koji će biti smješteno 8 kabineta od kojih dio čini simulacijski centar, 2 laboratorija, 2 specijalizirane učionice, opće učionice, kabineti za profesore te sanitarne i pomoćne prostorije.

Natječaj za dogradnju škole je u završnoj fazi, trenutno je u tijeku odabir najpovoljnije ponude te se uskoro očekuje potpisivanje ugovora s izvođačem radova čime će Bjelovarsko-bilogorska županija u Bjelovaru otvoriti još jedno gradilište, uz gradnju nove zgrade Opće bolnice Bjelovar, nove zgrade Glazbene škole Vatroslava Lisinskog, energetsku obnovu Doma za starije osobe Bjelovar.

U sklopu projekta Regionalnog centra kompetentnosti poticat će se izvrsnost u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju pa će se tako osim programa redovitog strukovnog obrazovanja, provoditi stručna usavršavanja kao i cjeloživotno obrazovanje, a programi će biti usmjereni na učenike, odrasle polaznike, studente, nastavnike i mentore te na osobe s invaliditetom i učenike s teškoćama posebno prilagođenim programima s ciljem njihova socijalnog uključivanja.

Razvijat će se nova zanimanja, učenicima, nastavnicima i svim odraslim polaznicima regionalnog centra kompetentnosti omogućit će se bolji uvjeti rada, a bit će to prilika za četiristotinjak učenika Medicinske škole Bjelovar da uspostave kontakt s poslodavcima, da se dodatno educiraju i usavršavaju.

Projektom Regionalnog centra kompetentnosti, koji će završetkom radova biti na ponos svih građana Bjelovarsko-bilogorske županije, Medicinska škola Bjelovar postat će centar zdravstva u ovom dijelu Hrvatske.

Znatno je to bolja slika u odnosu na koju godinu prije kada je postojala mogućnost priključenja naše Opće bolnice Bjelovar Općoj bolnici Virovitica te da svi stanovnici naše županije zdravstvenu zaštitu ostvaruju u KB Osijek.

Gradnjom nove zgrade OB Bjelovar, činjenicom da imamo visoko školstvo vezano uz zdravstvo te da imamo Regionalni centar kompetentnosti u zdravstvu, stanovnici drugih županija dolazit će kod nas kako bi stjecali nova znanja, kako bi se liječili i kako bi ostvarili najviši stupanj zdravstvene zaštite koji mogu imati u Hrvatskoj pri nekoj Općoj bolnici.

Damir Bajs: -Ništa ne smije zapriječiti tako velike projekte!

 

 

Autor: urednik

Podijeli ovaj članak
468 ad