DARIO HREBAK: -Ovo je pljuska svima onima koji su nas kritizirali!

/ODRŽANA KONFERENCIJA ZA NOVINARE O USPJEŠNOSTI GRADA BJELOVARA U POVLAČENJU NOVCA IZ EU FONDOVA/

Grad Bjelovar dvanaesti je grad, od ukupno 127 gradova u Hrvatskoj, po najviše povučenih sredstava iz Europske unije u trogodišnjem razdoblju. Pokazuju to podaci Ministarstva financija o izvršenju proračuna gradova od 2017. do 2019. godine.
Gradonačelnik Dario Hrebak je izrazio svoje zadovoljstvo postignutome te pohvalio gradski EU tim koji požrtvovano radi na mnogim projektima koji se financiraju iz fondova Europske unije, ali i nacionalnih fondova. Tako je od 2017. do 2020. godine Grad prijavio ukupno 136 EU i nacionalnih projekata, ukupne vrijednosti 280 milijuna kuna. Odobren je 91 projekt u vrijednosti 232 milijuna kuna, što je izrazito veliki uspjeh. Od toga je 55 EU projekata u ukupnoj vrijednosti 228 milijuna kuna, od kojih je čak 44 projekata odobreno u ukupnoj vrijednosti 195 milijuna kuna. Prijavljen je 81 nacionalni projekt u vrijednosti 52 milijuna kuna. Odobreno je 47 u vrijednosti 37 milijuna kuna.
Konferencija za novinare je održana ispred Doma kulture, zgrade koja će uskoro zablistati novim sjajem. Gradonačelnik Dario Hrebak je tom prilikom prenio još jednu lijepu vijest. Naime, Ministarstvo kulture i medija odobrilo još 500.000,00 kuna za unutarnje uređenje budućeg kazališta, prema riječima gradonačelnika, velebnog zdanja u samom središtu grada, kakvo Bjelovar i zaslužuje.

DARIO HREBAK: -Ovo je pljuska svima onima koji su nas kritizirali!

DARIO HREBAK: -Oni su bili ti koji su sve to morali odraditi!

Andrea Posarić, viši savjetnik za provedbu programa EU, govori o . . . 

Ivana Bekavac, viša stručna suradnica za provedbu programa EU govori o . . .

Nakon pressice o uspješnosti Grada u povlačenju novca . . . – pregled završnih radova u Domu kulture 

Autor: urednik

Podijeli ovaj članak
468 ad