Dario Hrebak: -Svi su dobili koji su se javili!

/JEDANAEST GRAĐEVINA UNUTAR KULTURNO-POVIJESNE CJELINE GRADA BJELOVARA DOBIT ĆE NOVO RUHO/

Grad Bjelovar nastavlja sufinancirati sanacije i obnove pročelja i krovova građevina unutar kulturno-povijesne cjeline grada u 2021. godini. Uredit će se jedanaest građevina u ukupnom iznosu subvencije Grada od 1.124.033,05 kn, dok ukupna vrijednost radova iznosi 2.308.935,48 kn. Radove se planira isplatiti u dvije proračunske godine 2021. i 2022., prema dinamici izvedbe i završetku radova. Ispred jedne od zgrada koja se bude obnavljala, gradonačelnik Dario Hrebak je rekao:

Dario Hrebak: -Svi su dobili koji su se javili!

Novinarima se obratila i Đurđa Pokos, predstavnica stanara zgrade u Ulici A. Starčevića 13a i J. J. Strossmayera 6. Uz zahvalu Gradu, napomenula je da su njezinu zgradu stanari namjeravali sami obnoviti i da ih je ova mogućnost sufinanciranja Grada sve jako iznenadila i obradovala. Predstavnik stanara zgrade u Ulici Ante Trumbića 6, Drago Potrebić, spomenuo je da već više godina stanari plaćaju veću pričuvu te da će moći, uz obnovu pročelja, urediti i krovište te ulaz u zgradu. Mario Brestovečki, direktor tvrtke Beming d.o.o. objasnio je da derutne građevine mogu biti opasne za prolaznike i stanare. Pozdravlja program Grada Bjelovara jer smatra da je sufinanciranje nužno kako bi se starije zgrade malo po malo krenule obnavljati. Milorad Kukolj, prokurist tvrtke Renova d.o.o. tom je prilikom rekao da imaju nekoliko zgrada u središtu grada koje su u kritičnom stanju, ali se stanari nisu prijavljivali na natječaje. Primijetio je da gdje ima više stanara u zgradi, to se teže dolazi do zajedničkog dogovora. Uglavnom su najčešći problemi novac i neslaganje. Pohvalio je Program sufinanciranja kao odličan potez Grada Bjelovara.
Konačnu listu prioriteta za sufinanciranje Programa sanacije i obnove pročelja i krovova građevina za 2021. godinu možete pogledati na linku:
https://www.bjelovar.hr/konacna-lista-prioriteta-za…/

Đurđa Pokos, predstavnica stanara zgrade u Ulici A. Starčevića 13a i J. J. Strossmayera 6: -Ostali smo jako iznenađeni što smo to dobili!

Drago Potrebić, predstavnik stanara zgrade u Ulici Ante Trumbića 6: -Nama se ne isplati ići u ulaganje!

Mario Brestovečki, direktor tvrtke Beming d.o.o.: -Imamo još niz projekata u pripremi!

Milorad Kukolj, prokurist tvrtke Renova d.o.o.: -Stimulans od Grada je odličan!

I još malo o zgradama u Bjelovaru koje će dobiti novo (ali ne carevo) ruho!

Autor: urednik

Podijeli ovaj članak
468 ad