Glas potrošača mora se čuti!

Glas potrošača mora se čuti!

Tema obilježavanja ovogodišnjeg Svjetskog dana potrošača bila je: kupovina na daljinu, Internet usluge u pokretnoj i nepokretnoj mreži te mobilna telefonija.

Udruga za zaštitu potrošača Bjelovarsko-bilogorske županije ovogodišnji Svjetski dan potrošača obilježila je na prepunoj bjelovarskoj tržnici gdje su se trgovci, a posebno kupci, mogli informirati o svojim pravima te potražiti savjet i pravovaljanu informaciju vezanu za svoja potrošačka prava. Podijeljeno je nekoliko tisuća hvalevrijednih besplatnih informativnih brošura i letaka namijenjenih za podizanje svijesti o pravima potrošača.

Svjetski dan prava potrošača svoje porijeklo ima u „Deklaraciji o osnovnim pravima potrošača” koju je donio bivši američki predsjednik John F. Kennedy davne 1962. godine.

Predstavljajući Deklaraciju američkom Kongresu, 13. ožujka iste godine, Kennedy je, uz ostalo, rekao slijedeće: -Potrošači, po definiciji, uključuju sve nas. I mene kao predsjednika SAD-a. Potrošači su najveća gospodarska skupina na koju utječe skoro svaka javna ili privatna gospodarska odluka. Oni su najvažnija skupina čiji se stavovi vrlo često ne čuju. Glas potrošača mora se čuti!

UDRUGA ZA ZAŠTITU POTROŠAČA BBŽ-a

Adresa: Ul. Vladimira Nazora 22, 43280, Garešnica

Telefon: 043 531 164

Slavko Tremski, predsjednik Udruge za zaštitu potrošača Bjelovarsko-bilogorske županije govori o pravima . . .

Skice s Bjelovarske tržnice: Ruža “protiv” Slavka – verbalni okršaj!

 

Autor: urednik

Podijeli ovaj članak
468 ad