GRAD BJELOVAR MEĐU NAJUŠPJEŠNIJIMA!

Grad Bjelovar

PREDSTAVLJENI EU PROJEKTI – GRAD BJELOVAR MEĐU

NAJUŠPJEŠNIJIMA U HRVATSKOJ U PROVEDBI PROJEKATA

S obzirom da je Grad Bjelovar jedan od najuspješnijih hrvatskih gradova u apliciranju i provedbi europskih projekta i ove godine se priključio inicijativi Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije te je u središtu grada organizirao „Dan otvorenih vrata EU projekata Grada Bjelovara“.
Cilj je upoznati građane s brojnim, vrijednim projektima koji su financirani novcem iz europskih fondova poput konstrukcijskih obnova zgrada, obnove Doma kulture, gradnje sortirnice i kompostane.
U posljednjih pet godina, samostalno ili uz pomoć partnera, Grad Bjelovar je povukao više od 100 milijuna eura iz europskih fondova te se pozicionirao među prvih 10 gradova u Hrvatskoj kada je uspješnost u provođenju projekata u pitanju, rekao je zamjenik bjelovarskoga gradonačelnika Igor Brajdić.
Zamjenik dodaje i da je Grad u posljednjih pet godina samostalno povukao oko 50 milijuna eura u sklopu 126 projekata koji su i uspješno završeni. Također, spremni su, kaže i mnogi novi projekti, vrijedni ukupno oko 40 milijuna eura kao što su cjelovite obnove zgrada i gradnja nove škole.

 

Autor: urednik

Podijeli ovaj članak
468 ad