Grad Bjelovar povukao 10 milijuna kuna za projekt „Zaželi“

Ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić u četvrtak je, 25. siječnja 2018., u Slavonskom Brodu podijelio 14 ugovora jedinicama lokalne samouprave i udrugama koje su zadovoljile kriterije u programu “Zaželi”. Ugovor težak oko 10 milijuna kuna je dobio i Grad Bjelovar, kojega je potpisao gradonačelnik Dario Hrebak. FOTO: Grad Bjelovar www.bjelovar.hr

Ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić u četvrtak je, 25. siječnja 2018., u Slavonskom Brodu podijelio 14 ugovora jedinicama lokalne samouprave i udrugama koje su zadovoljile kriterije u programu “Zaželi”. Ugovor težak oko 10 milijuna kuna je dobio i Grad Bjelovar, kojega je potpisao gradonačelnik Dario Hrebak. Pomoći će to u zapošljavanju 77 dugotrajno nezaposlenih žena starijih od 50 godina koje će pomagati starijim kućanstvima. Natječaj za njihovo zapošljavanje uskoro će biti i objavljen, a projekt će trajati dvije godine.

  • Ukoliko se ne javi dovoljno žena iznad 50 godina, zaposlit ćemo i one mlađe. U Bjelovaru je u posljednjih nekoliko godina nezaposlenost pala s 18 na 11 %, što je dobro, no problem je što se zaposlenost nije povećala. Nama u Gradu Bjelovaru je upravo to najveći interes – kako podići zaposlenost u Gradu Bjelovaru, a ovim projektom, među ostalim, ćemo sigurno pridonijeti tome – rekao je tom prilikom novinarima bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava je Upravljačko tijelo u postupku odabira projekta u okviru otvorenog trajnog Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava „Zaželi – Program zapošljavanja žena“, dok je partner u projektu Hrvatski zavod za zapošljavanje. U projektu je osigurano 400.900.00,00 kuna, a riječ je o bespovratnom novcu koji ide iz Europskog socijalnog fonda. Do sada je, rekao je ministar Pavić, potpisano ukupno 93 ugovora, a novi natječaj za taj projekt ići će ponovno 14. veljače. S obzirom da je poznato kako od ukupnog broja nezaposlenih u Hrvatskoj, čak 58% čine žene, želja je, istaknuo je, zaposliti više od četiri tisuće dugotrajno nezaposlenih žena koje će pomagati u više od 16 tisuća starijih domaćinstava.

Autor: admin

Podijeli ovaj članak
468 ad