GRAĐANI BIRAJU VIZUALNI IDENTITET . . .

GRAĐANI BIRAJU VIZUALNI IDENTITET

NOVE ZGRADE OPĆE BOLNICE BJELOVAR

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima, predstavnici Opće bolnice Bjelovar, projektant Marko Jagačić i pročelnik Konzervatorskog odjela u Bjelovaru Milan Pezelj, obišli su gradilište nove zgrade Opće bolnice Bjelovar i tom prilikom pozvali građane na glasovanje putem ankete o vizualnom identitetu, odnosno pročelju nove zgrade Opće bolnice Bjelovar.

Bjelovarsko-bilogorska županija provodi najveći projekt u povijesti grada Bjelovara, Bjelovarsko-bilogorske županije, ali i ovog dijela Hrvatske javne namjene – projekt gradnje nove zgrade Opće bolnice Bjelovar. Radovi na izgradnji vrijedni 272 milijuna kuna u punom su jeku, a trenutačno je u pripremi odabir boje pročelja, odnosno vizualnog identiteta nove zgrade Opće bolnice Bjelovar.

Budući da je riječ o najvećem projektu u povijesti grada Bjelovara i Bjelovarsko-bilogorske županije, a sam izgled bolnice dat će novu vizuru izgledu grada Bjelovara, građanima se daje na izbor da oni odluče kako će izgledati pročelje nove zgrade Opće bolnice Bjelovar.

Poštujući struku, predložene varijante vizualnog identiteta dogovorene su s projektantima i Konzervatorskim odjelom u Bjelovaru, a na izbor građanima daju se tri varijante vizualnog identiteta bolnice. Varijanta koja dobije najviše glasova bit će konačan izgled nove bjelovarske „ljepotice“ i „živi svjedok“ vremena.

Putem jedinstvene web ankete građani mogu izabrati između tri varijante:

https://kwiksurveys.com/s/mI49CXDg

1. Smeđe – beige
2. Bijele
3. Plavo – sive

Glasovanje će trajati od 21. studenog do 6. prosinca u ponoć. Ovo je jedinstveni način izabira pročelja jedne zgrade javne namjene, a kako će ona izgledati biraju upravo oni za koje se ona gradi, a to su građani Bjelovarsko-bilogorske županije, ali i svi građani koji svoju zdravstvenu skrb ostvaruju u Općoj bolnici Bjelovar, njih trenutno oko sto i trideset tisuća.

„Gradnja nove zgrade Opće bolnice Bjelovar ključna je za budućnost zdravstva naše Bjelovarsko-bilogorske županije. Ovo vrijeme korone upravo potvrđuje potrebu za modernim i kvalitetnim zdravstvenim objektima. Moram reći da sada više nitko ne dovodi u pitanje niti potrebu niti svrsishodnost gradnje bolnice. Naglasit ću da je to i najveći objekt ikada napravljen u gradu Bjelovaru, Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i ovom dijelu Republike Hrvatske. Time mi stvaramo i jedan dio povijesti i želimo ostaviti i trag za budućnost“, naglasio je župan Damir Bajs na konferenciji za medije i pozvao građane da odaberu izgled pročelja nove bjelovarske bolnice.

„Na ovom projektu sudjeluje puno ljudi i shodno tome pojavila se ideja investitora da se u tom kontekstu zajednički dođe do konačnog izgleda zgrade. Mi smo tu odradili nekoliko ideja u konzultacijama s konzervatorima i investitorom. Napravili smo tri varijantna rješenja koja su diktirana s odabirom materijala, zgrada je kombinacija dva tipa fasade i na taj način smo i birali boje koje će biti prezentirane kroz kratka tri filmića i prepuštena da se dođe do varijante koja je svima najinteresantnija i najljepša“, rekao je Marko Jagačić, projektant i direktor tvrtke Capital Ing.

„Bolnica se gradi na prostoru koje je zaštićeno kulturno dobro kojem su svojstva utvrđena rješenjem Ministarstva kulture 2006. godine. Građevina je impozantnih gabarita i problematika se prije svega odnosila na dispoziciju građevine, rasporedu masa i gabarita same građevine i na njeno završno oblikovanje. U tom smislu mi smo s projektantima i investitorom razrađivali najpovoljnije opcije koje bi se uklopile u postojeću situaciju i postojeći povijesni kontekst“, naglasio je Milan Pezelj, pročelnik Konzervatorskog odjela u Bjelovaru. (bbz.hr)

GRAĐANI BIRAJU VIZUALNI IDENTITET

NOVE ZGRADE OPĆE BOLNICE BJELOVAR

https://kwiksurveys.com/s/mI49CXDg

Autor: urednik

Podijeli ovaj članak
468 ad