Mimohod istine

ODRŽAN SASTANAK UOČI 28. OBLJETNICE

POGIBIJE HRVATSKIH BRANITELJA U KUSONJAMA

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs održao je radni sastanak s pomoćnikom ministra hrvatskih branitelja Dinkom Tandarom, predstavnicima braniteljskih udruga s područja Bjelovarsko-bilogorske županije, predstavnicima vojske te grada Pakraca uoči obilježavanja 28. obljetnice tragične pogibije hrvatskih branitelja u Kusonjama.
Radni sastanak bio je mjesto dogovora ovogodišnjeg obilježavanja te tužne obljetnice kada je prije 28 godina na blagdan Male Gospe 8. rujna u Kusonjama poginulo 20 hrvatskih branitelja, a od podmetnute mine prilikom odavanja počasti svojim kolegama dvije godine kasnije život je izgubilo još troje branitelja.

Mimohod istine

Ovogodišnja 28. obljetnica pogibije bjelovarskih branitelja započet će 8. rujna u 14 sati i 30 minuta polaganjem vijenca i paljenjem svijeća na spomen obilježju kod Rakovog Potoka. Nakon toga u 15 sati krenut će Mimohod istine od Rakovog Potoka do kapelice Male Gospe gdje će se u 16 sati započeti s Komemoracijom. U 17 sati Svetu misu zadušnicu za duše naših poginulih branitelja služit će bjelovarsko-križevački biskup mons. Vjekoslav Huzjak.

Organizatori Komemoracije pozivaju naše građane da dođu u Kusonje na blagdan Male Gospe kako bi u što većem broju odali počast našim herojima, poginulim braniteljima koji su dali najveću žrtvu za slobodnu i nezavisnu Hrvatsku. (bbz.hr)

 

Autor: urednik

Podijeli ovaj članak
468 ad