NA PODRUČJU OPĆINE VELIKI GRĐEVAC . . .

OBNOVOM ŠKOLSKO-SPORTSKE DVORANE ZAVRŠENA KOMPLETNA OBNOVA ŠKOLSKIH OBJEKATA NA PODRUČJU OPĆINE VELIKI GRĐEVAC

Bjelovarsko-bilogorska županija druga je županija u Hrvatskoj po ulaganjima u školstvo. Samo pred ovu školsku godinu 12 objekata je kompletno obnovljeno, a samim time već sada 40% naših učenika ide u obnovljene škole od temelja do krova.

Investicijski ciklus ulaganja u školstvo, odnosno obnovu školskih objekata na području općine Veliki Grđevac priveden je kraju, a posljednja u nizu obnovljena je školsko-sportska dvorana pri Osnovnoj školi Mate Lovraka.

Radovi su bili vrijedni 2,8 milijuna kuna, od kojih su 2 milijuna europska sredstva i sredstva sufinanciranja EU projekata, a 800 000 kuna sredstva Bjelovarsko-bilogorske županije.

Tako je na dvorani napravljena izolacija vanjskih zidova, povećana je toplinska zaštita poda prema tlu, povećana je toplinska zaštita stropa prema negrijanom prostoru, izmijenjeni su podovi, rekonstruiran je sustav grijanja, postavljenja je nova vanjska stolarija te drugi radovi.

Osim ovim projektom energetski obnovljene dvorane, napravili smo i unutrašnje uređenje pa tako imamo i novi sportski pod koji ima sve zadovoljavajuće certifikate i koliko nam je poznato jedini je takav u županiji. Ono što je novost je da smo napravili novi sustav prozračivanja koji je posebno važan u ovo doba pandemije jer nam omogućuje da prozračimo cijeli prostor između smjena. Želim se zahvaliti Županiji i županu Bajsu na podršci i suradnji, te na pomoći nadležnog upravnog odjela koji je vodio računa o tome da projekt bude dobro proveden“, istaknula je ravnateljica Marina Balen.

Uz dvoranu do sada je već obnovljena Matična škola Mate Lovraka te Područne škole u Pavlovcu i Donjoj Kovačici čime dolazimo do iznosa od 15 milijuna kuna ulaganja u školstvo na velikogrđevačkom području od strane Bjelovarsko-bilogorske županije.

„Završena ulaganja u Grđevcu pokazuju da je u vrijeme korone to omogućilo našim ravnateljstvima, pa tako i ravnateljici Balen, da imaju sve moguće predispozicije kako bi se odvijanje nastave odvijalo u sigurnim i kvalitetnim uvjetima“, izjavio je župan Damir Bajs.

Bjelovarsko-bilogorska županija brojne svoje projekte provodi u suradnji s općinama i gradovima, jer u konačnici sve što se radi ide u cilju podizanja standarda naših građana. Taj standard u smislu sportskih objekata, uz školsko-sportsku dvoranu, u Velikom Grđevcu ide dalje.

Naime, potpisan je ugovor s izvođačem radova za izgradnju novog sportskog objekta vrijednog 3,5 milijuna kuna za što su osigurana europska sredstva. Novi sportski objekt gradit će se u neposrednoj blizini školsko-sportske dvorane. Riječ je o objektu koji podrazumijeva izgradnju tribina, svlačionica, prostorija za nogometni klub NK „Gordowa“, ali bit će sa raspolaganju svim sportskim klubovima na području općine Veliki Grđevac.

„Zahvalio bih se županu i Županiji na pomoći. Mi smo već dugi niz godina partneri na ovakvim projektima. Dobra je to priča za sport u Velikom Grđevcu, za sve mlade koji imaju potrebu koristiti takve objekte“, rekao je načelnik Općine Veliki Grđevac Tomislav Pavlečić. (bbz.hr)

Autor: urednik

Podijeli ovaj članak
468 ad