NAJAVLJEN 1. SAJAM FAKULTETA BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE

Zamjenica bjelovarsko-bilogorskog župana Bojana Hribljan i predstavnici Udruge studenata Bjelovarsko-bilogorske županije, predsjednik Kristian Koščak i član Udruge Antonio Jurić, na konferenciji za medije najavili su 1. sajam fakulteta Bjelovarsko-bilogorske županije.


Naime, Bjelovarsko-bilogorska županija i Udruga studenata Bjelovarsko-bilogorske županije organiziraju 1. Sajam fakulteta naše županije koji će biti prilika da se naši srednjoškolci i maturanti pobliže upoznaju s fakultetima i samim time lakše donesu odluku na kojemu od njih žele studirati. Na 1. sajmu fakulteta tako će se našim maturantima predstaviti 30-ak  fakulteta i to u petak 9. veljače od 10 do 14 sati u bjelovarskom hotelu Central.

„Po uzoru na Smotru Sveučilišta u Zagrebu, naši studenti zamolili su nas za podršku da organiziraju Sajam fakulteta u Bjelovaru. Ovaj termin je određen prema raspisivanju prijava na državnu maturu, koje kreću 15. veljače. Ovo bi bio uvod da naši maturanti razmisle na što će se prijaviti i koji fakultet žele studirati. Naša sugestija bi bila da naši studenti biraju fakultete koji su traženi na birou, kako bi što lakše došli do posla. Pozvani su svi maturanti Bjelovarsko-bilogorske županije, s područja Bjelovara doći će 400 maturanata, a 350 iz ostalih mjesta. Mi smo za sve naše maturante osigurali prijevoz i prostor u hotelu. Danas studiranje nije jeftino i zahtijeva angažman cijele obitelj, zato je bitno učenike upoznati s fakultetima da izaberu ono što i žele zaista studirati.“, rekla je zamjenica župana Bojana Hribljan.

„Na sajmu fakulteta očekujemo 30ak predstavnika fakulteta, od Akademije likovnih umjetnosti, Pomorskog fakulteta, poljoprivrednih fakulteta, ali i Policijske akademije. Imat ćemo široki spektar fakulteta za sve naše studente, a sve to radimo pod pokroviteljstvom Bjelovarsko-bilogorske županije. Svaki fakultet će imati svoj štand, koji će moći dolaziti maturanti i dobiti najbolje informacije što je za njih najvažnije kao buduće brucoše. Saznat će kako položiti na prijem, koje razine državne mature prijaviti i sl. Ovim putem pozivam sve maturante da dođu na sajam, također i učenike 2. i 3. razreda, koji možda još ne znaju što upisati.“, zaključio je Kristian Koščak.

Kako je nastala ideja za osnivanjem Udruge studenata Bjelovarsko-bilogorske županije, objasnio je član Udruge, Antonio Jurić.
„Udruga studenata Bjelovarsko-bilogorske županije nastala je kao ideja koja je živjela u Matiji Ključaru, našem pokojnom kolegi koji je okupljao studente iz Bjelovara da bi se družili. Nakon što je Matija preminuo, nas se nekoliko studenata okupilo, jer smo željeli da Bjelovarsko-bilogorska županija dobije udrugu koja će okupljati studente s područja grada i županije. Formalno smo osnovani 15.12.2016. te smo pokušali na više načina aktivirati studente i organizirate sadržaje kojima bi oni mogli popuniti svoj društveni život. Najviše smo ponosni na to da naše kolege pokušavamo usmjeriti da se educiraju, ne samo kroz fakultet, već i kroz druge edukacije, stoga smo pokrenuli i edukaciju o EU fondovima. Nama je bitno da studenti imaju udrugu koja će im pomoći, nas trenutno ima 40 aktivnih članova, ali i dosta studenata koji pomažu kroz naš rad. Koliko nas ima, to se najviše vidi kada se okupimo u zagrebačkom klubu „Roko“. Nadamo se da će još veći broj studenata sudjelovati u našem rad u budućnosti.“, izjavio je Jurić.

  Galerija fotografija – klikni na sliku za povećanje
http://bbz.hr/vijesti

Autor: admin

Podijeli ovaj članak
468 ad