NAJAVLJEN 3. AMADEUS FEST U BJELOVARU

 

NAJAVLJEN 3. AMADEUS FEST U BJELOVARU

Treći po redu Međunarodni festival komorne glazbe – Amadeus fest održat će se od 16. do 18. listopada 2020. godine. Dva koncerta izravno će se prenositi na internetu bez naplate kako bi i svi oni koji nisu u mogućnosti doći na koncerte, mogli uživati u njima kod kuće, rečeno je to na konferenciji za novinare na kojoj su, u ime glavnog pokrovitelja Grada Bjelovara, sudjelovali zamjenica gradonačelnika Valna Bastijančić Erjavec, u ime organizatora festivala Bjelovarske udruge glazbenih umjetnika Hrvoje Pintarić i Aleksandar Jakopanac, partneri u projektu iz bjelovarske Glazbene škole Vatroslava Lisinskog Vanda Novoselec i predsjednik Zajednice udruga u kulturi Grada Bjelovara Boris Abramović.
Zamjenica gradonačelnika Valna Bastijančić Erjavec tom je prilikom kazala da joj je želja da se ovaj festival sve više razvija, da nastavi promovirati Bjelovar kao grad kulture i da ujedno promovira Bjelovar i kao turističko odredište. Pozvala je građane da dođu na koncerte, uz poštivanje svih mjera Stožera civilne zaštite.
Otvorenje festivala 16. listopada održat će se u 20 sati u katedrali sv. Terezije Avilske koncertom Darija Golčića – solo oboa i Zagrebačkog kvarteta sa skladbama W. A. Mozarta i L. v. Beethovena. Koncerti sljedeća dva dana održat će se u atriju Gradskog muzeja s početkom u 20 sati na kojima će Festivalski ansambl, okupljen za Amadeus fest, izvesti skladbe W.A. Mozarta i L. v. Beethovena.

Autor: urednik

Podijeli ovaj članak
468 ad