Nereide srebrne!

 

 

Ćetvrti maraton u konkurenciji lađarica, koji je veslan u četvrtak 10. kolovoza na Neretvi, bjelovarska ekipa Nereida u svom debitantskom nastupu osvojila je drugo mjesto! U konkurenciji pet ekipa prve su bile prošlogodišnje pobjednice, metkovićke Gusarice, a iza njih i Nereida ostale su još Metkovke iz Metkovića, četvrte su bile sisačke Lađarice, a iza njih su stigle veslačice iz Udruge za očuvanje baštine Opuzen.

Povijesni uspjeh!

Nakon svojeg povijesnog uspjeha i drugog mjesta u najbrže odveslanom ženskom neretvanskom maratonu dosad , evo što su veslačice izjavile :
»Velike čestitke curama na upornosti, trudu i radu ! Utrka je bila neizvjesna do samoga kraja, nakon sjajnog starta sa četvrte pozicije dale smo sve od sebe da uđemo među vodeće! Najbrža utrka do sada izveslana je za sat i pet minuta u kojoj smo cijelo vrijeme bile u pariću Gusaricama ne spuštajući tempo do samoga kraja. Falilo je još malo snage i iskustva za finiš, ali dale smo sve od sebe i svim curama KAPA DO PODA na izveslanoj utrci !

Velike čestitke pobjednicama Udruzi Gusarice koje su zasluženo pobijedile svojim iskustvom i snagom ! Čestitke i ostalim ekipama!

Veliko, veliko hvala našim Argonautima i Tomislavu Smrčeku koji su bili s nama od samog početka i koji su jednako zaslužni za ovu medalju. Dečki su nam na dan utrke pripremili parić, lađu i najbitnije, bili su NAJVEĆA NAVIJAČKA SILA NERETVE !!

Hvala i dragim Šumarima koji su bili na svakom kutu Neretve i našim navijačima koji su potegli dug put do Metkovića !! Imali smo osjećaj da veslamo u Bjelovaru, jer se samo čulo IDEMO CURE, IDEMO BIJELOVAR !! Ponosni smo na naše ljude !

Najveće hvala našim trenerima Nikica Ljubek, Marko Šola, Bruno Kumpez….bez vas ne bi bilo ni nas !!

Hvala Darku Frelihu koji nam je izradio ta sjajna vesla koja su letila kroz Neretvu!

I veliko hvala našim sponzorima koji su zaokružili cijelu ovu priču prepoznavši ideju, trud i rad!

HVALA SVIMA NA PREKRASNIM ČESTITKAMA, PODRŠCI I VJERI U NAS !

BJELOVAR JE VELIK I SUTRA SVIM SRCEM NAVIJAMO ZA NAŠE DEČKE !!!

Vaše srebrne Nereide !!«

(L.M.)

Fotografije ustupila Nataša Vibiral

Autor: urednik

Podijeli ovaj članak
468 ad