NOVO VOZILO UDRUZI ZA POMOĆ STARIJIM OSOBAMA . . .

PREDAJA VOZILA UDRUZI POMOĆ U KUĆI STARIJIM OSOBAMA OPĆINE VELIKO TROJSTVO U SKLOPU PROJEKTA “PLETENICA ŽIVOTA – FAZA II”

U sklopu projekta „Pletenica života – faza II“, bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs predao je danas novo vozilo (DACIA DUSTER ECO-GS s tvornički ugrađenim plinom) udruzi „Pomoć u kući starijim osobama općine Veliko Trojstvo“ te s predsjednikom Udruge, dr Ivanom Kovačićem, potpisao ugovor o korištenju vozila.

Projekt „Pletenica života – faza II“ vrijedan je 1.5 milijuna kuna i jedan je u nizu projekata Bjelovarsko-bilogorske županije koji ima za cilj poboljšanje kvalitete života osoba starije životne dobi. Projektom je obuhvaćeno 110 osoba, a riječ je o osobama starije životne dobi, osobama s invaliditetom te članovima obitelji uključenih u projektne aktivnosti, a u sklopu projekta zaposleno je ukupno 8 osoba. Projekt „Pletenica života – faza II“ Bjelovarsko-bilogorska županija provodi u partnerskom odnosu s udrugom „Pomoć u kući starijim osobama Općine Veliko Trojstvo“ i Centrom za pomoć i njegu u Općini Veliki Grđevac. U sklopu projekta organizirani su dnevni boravci u Velikom Trojstvu i Velikom Grđevcu kao mjesta okupljanja, druženja i organiziranja aktivnosti naših sugrađana treće životne dobi.

Donosimo vam u cijelosti izjave s današnje pressice:

Dr Ivan Kovačić, načelnik Općine Veliko Trojstvo: -Nadam se da će i ovo prestati i da ćemo normalno živjeti!

Zlatko Špoljarić, gerontodomaćin: -Mi smo za njih kao jedna aplikacija!

Nada Horvatić, gerontodomaćica: -Moji su motivi da se obnove stari zanati! 

Damir Bajs, župan BBŽ: -Svi zajedno moramo pomoći!

 

Autor: urednik

Podijeli ovaj članak
468 ad