OBILJEŽEN DAN GRADA ČAZME

OBILJEŽEN DAN GRADA ČAZME

Grad Čazma obilježava svoj dan, a uoči svečane sjednice Gradskog vijeća položeni su vijenci i zapaljene su svijeće kod spomen obilježja poginulim braniteljima u centru Čazme.

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća istaknuti su svi važni projekti koji su realizirani u proteklih godinu dana, a gradonačelnik Dinko Pirak posebno se zahvalio županu Marku Marušiću na dolasku.

„Jedan veliki pozitivni pomak dogodio se u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, pa je s nama konačno nakon niza godina na Danu Grada i bjelovarsko-bilogorski župan. Da je spreman pomoći i surađivati s našim gradom novi župan je pokazao već nakon izbora posjetivši našu tvrtku Čazmatrans. Otada smo već više puta kontaktirali i surađivali što je velika promjena u odnosu na ranije“, istaknuo je gradonačelnik Grada Čazme Dinko Pirak.

Gradonačelnik Dinko Pirak u svom govoru osvrnuo se i na milijunska ulaganja u gradu Čazmi poput obnove i uređenja dječjeg vrtića, obnove mjesnih i vatrogasnih domova, izgradnje sustava odvodnje, obnove cesta, uređenja mjesta za rekreaciju i druženje, a svakako šlag na tortu je provođenje europskog projekta Čazma Natura u sklopu kojeg se gradi prvi biološki bazen u Hrvatskoj. Sve to radi se s ciljem omogućavanja sugrađanima boljeg mjesta za život i ostanak mladih obitelji na području grada Čazme.

Na svemu učinjenom Čazmancima je čestitao i bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić

„Do sada se Županija prije svega maćehinski odnosila prema gradu Čazmi i meni je motivacija tu priču promijeniti. Mislim da je Čazma biser naše županije i vjerujte mi da ću raditi sve na daljnjem razvoju kako grada Čazme tako i cijele naše županije. Upoznao sam se s problemima koji muče grad Čazmu poput zdravstvene zaštite u Domu zdravlja i ne treba bježati od tog problema. To je nedostatak liječnika i medicinskog osoblja i zajednički ćemo raditi da riješimo taj problem. Veseli me da se grad Čazma razvija, da je primamljiv grad našim mladima. Gospodin Pirak i njegovi suradnici su svoju zadaću u protekle četiri godine dobro odradili i zato su ponovno dobili povjerenje građana“, rekao je župan Marko Marušić na svečanoj sjednici Gradskog vijeća.

A zaslužni pojedinci i udruge primili su javna priznanja Grada Čazme. Ovogodišnji dobitnik priznanja Zlatni grb Grada Čazme je Milan Ruškovec, vlasnik ugostiteljskog obrta „Brzi“. Gradonačelnik Dinko Pirak i predsjednik Gradskog vijeća Branko Novković uručili su priznanja i Čazmanskim mažoretkinjama te Moto klubu Usamljeni jahači Čazma. (bbz.hr)

 

Autor: urednik

Podijeli ovaj članak
468 ad