ODRAĐENO OKO 60% . . .

Grad Bjelovar

 

ODRAĐENO OKO 60% PLANIRANIH RADOVA NA ZGRADI NA ULAZU U GRAD, TZV. GRADSKOJ LJEPOTICI

Radovi na konstrukcijskoj obnovi zgrade na Trgu hrvatskih branitelja 14, poznatijoj kao zgrada Vodotehne, idu prema planu.
Velik broj zahvata je odrađen te je gotovo više od polovice posla, točnije oko 60% predviđenih radova.
U potpunosti su izvedeni svi radovi koji uključuju demontaže, rušenje, uklanjanje žbuke i slojeva podova, kao i radovi popravka i pojačanja konstrukcije krovišta.  Zanimljivo je da oko 40 radnika svakodnevno radi na obnovi te gradske ljepotice.
Trenutačno se provode armirački radovi  koji prethode betoniranju novih armiranobetonskih elemenata. Postavljena je termoizolacija na jednoj strani pročelja zgrade, a na mjestima je u planu postavljanje i FRCM mreža, koje se stavljaju kao sanacija i ojačavanje u protupotresnoj obnovi.
Gradilište je obišao gradonačelnik Dario Hrebak sa suradnicima, predstavnicima izvođača radova i nadzora te je istaknuo kako je riječ o izuzetno zahtjevnoj obnovi na oko 3000 četvornih metara prostora, vrijednoj 3,2 milijuna eura, koja se financira iz Fonda solidarnosti Europske unije. Dodao je i da je izvođač Hidroregulacija, koja je dobila i posao konstrukcijske obnove Dječjeg odjela Knjižnice.

Autor: urednik

Podijeli ovaj članak
468 ad