POČELI 25. SUSRETI PROFESIONALNO VOĐENIH . . .

Grad Bjelovar

POČELI 25. SUSRETI PROFESIONALNO VOĐENIH KAZALIŠTA ZA DJECU I MLADE HC-a ASSITEJ – NA REPERTOARU 12 BESPLATNIH PREDSTAVA

Nakon višegodišnje stanke radi pandemije, Susreti profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade Hrvatskog centra Assitej vratili su se u naš grad. Na ovogodišnjem repertoaru Susreta je 12 besplatnih predstava za djecu od predškolske dobi do srednjoškolaca.
Susreti su počeli u Domu kulture predstavom „Tu povlačim liniju” zagrebačkog teatra Tirena, nakon čega je u Bjelovarskom kazalištu održana predstava „Mali princ” Max Teatra iz Zaprešića, a potom i predstava “Maca papučarica” Baletnog studija Gradskog kazališta Zorin dom iz Karlovca.
Cilj svega je odgajanje kazališne publike i budućih umjetnika koji će putem rada s profesionalnim umjetnicima razviti svoje talente i sposobnosti. Također, to je i prilika za predstavljanje rada, kao i najboljih ostvarenja dramskih studija u protekloj sezoni.
Prosudbeno povjerenstvo na kraju će dodijeliti nagradu “Zvjezdana Ladika” dramskom pedagogu za najbolji dramski i pedagoški rad te nagradu za najbolju predstavu.
Susreti se održavaju ponovno od srijede do petka. Ulaz je besplatan za sve ostale koji vole kazalište, a program možete pronaći u galeriji fotografija.

Autor: urednik

Podijeli ovaj članak
468 ad