Povodom Dana Grada Bjelovara i Dana bjelovarskih branitelja uručena priznanja

Povodom Dana Grada Bjelovara

i Dana bjelovarskih branitelja

uručena priznanja

U povodu sutrašnjeg svečanog obilježavanja Dana Grada Bjelovara i Dana bjelovarskih branitelja, danas su, uz poštivanje svih epidemioloških mjera, uručena  priznanja zaslužnim građanima Grada Bjelovara.

Gradsko vijeće Grada Bjelovara donijelo je, na svojoj prošloj sjednici, odluke o javnim priznanjima zaslužnim građanima. Na početku svečane dodjele javnih priznanja, okupljenima se obratio Ante Topalović, predsjednik Gradskog vijeća Grada Bjelovara i tom prilikom izjavio:

-U ovim čudnim i teškim vremenima, drago mi je što smo uspjeli organizirati i održati uručivanje priznanja. Grad Bjelovar je oduvijek poznat po pametnim, srčanim i vrijednim ljudima koji svojim znanjem, iskustvom i radom doprinose pozitivnim promjenama. Činjenica je da Bjelovar kao jedan manji grad može polučiti vrhunske rezultate! Prijašnjih godina sam smatrao da nema smisla davati priznanje za neki posao koji je redovan. Ove godine je situacija ipak malo drugačija. Primjerice, u Općoj bolnici Bjelovar svi djelatnici svaki dan odrađuju svoje redovne poslovne aktivnosti. No, u ovim kriznim situacijama u toj zdravstvenoj ustanovi prisutan je određen pritisak, posao je zahtjevniji, u jednu ruku i puno odgovorniji!

Dario Hrebak, bjelovarski gradonačelnik, povodom uručivanja priznanja izjavio je:

Nalazimo se u jako čudnim vremenima u kojima moramo djelovati zajedno, promišljeno i pametno!

Ove nagrade plod su svega što su bjelovarski pojedinci, kao i pravne osobe, napravili za svoj grad i svoje građane. Svaka nagrada ima svoju težinu i posebnost. Nalazimo se u jako čudnim vremenima u kojima moramo djelovati zajedno, promišljeno i pametno. Želim da svi ovu nagradu prihvate kao izraz velikog poštovanja i zahvale od strane Grada Bjelovara. Rad i djelovanje u bilo kojem području i djelatnosti nije nimalo lak ni jednostavan, jer zahtjeva mnogo odricanja, uloženog truda, rekao bih i hrabrosti. No, za našu zajednicu jedino na takav način možemo učiniti velike stvari. Gradu Bjelovaru su svi jednako bitni, bilo da je riječ o gospodarstvu, kulturi, sportu, zdravstvu i mislim da je ove godine napravljen jedan jako dobar izbor nagrađenih!

Zlatna plaketa „Grb Grada Bjelovara“ dodijeljena je prim. Aliju Allouchu, dr.med. spec. kirurg, subspec. traumatologije i ortopedije, ravnatelju Opće bolnice Bjelovar, za izuzetne uspjehe na području zdravstva.

-Jako mi je drago i velika mi je čast zahvaliti se u ime svih nas, koji smo danas tu, dobitnici javnih priznanja Grada Bjelovara. Pozdravljam i zahvaljujem se našem gradonačelniku, gospodinu Dariu Hrebaku i njegovim suradnicima te predsjedniku Gradskog vijeća, gospodinu Anti Topaloviću i svim članovima Gradskoga vijeća. Zahvaljujem se svim predlagateljima koji su u nama prepoznali određene vrijednosti te nas nominirali za dobivanje priznanja koja su za nas od velikog značaja. Svi ćemo mi i dalje, svatko na svoj način i u svojoj domeni nastaviti doprinositi razvoju i boljitku našeg grada, ali i naše zajednice. Također, zahvaljujem se i u ime svih djelatnika Opće bolnice Bjelovar koji odgovorno i savjesno danonoćno rade svoj posao. Drago nam je da je naš trud prepoznat i priznat u borbi za očuvanje zdravlja naših sugrađana, pogotovo kada je u pitanju ova teška pandemija koronavirusa. Na kraju iskrene čestitke za Dan Grada Bjelovara i Dan bjelovarskih branitelja. Još jednom velika hvala i želim svima mnogo uspjeha a najviše dobro zdravlje!

Hrvoje Horvat proglašen je POČASNIM GRAĐANINOM GRADA BJELOVARA,

za osoban i izuzetan doprinos napretku grada

-Ovo je velika potvrda da smo svojim radom i djelovanjem pridonijeli promociji Bjelovara. Takva priznanja i nagrade velika su motivacija i drugim građanima da svojim radom, aktivnostima i učinkovitošću doprinose afirmaciji svoga grada. Na kraju bih se zahvalio našim obiteljima jer bez njihove podrške i angažmana ne bi mogli postizati vrhunske rezultate!

Ekskluzivno za HTV i portal POST, Hrvoje Horvat, legendarni bjelovarski sportaš

 

Popis nagrađenih:

Zlatna plaketa „Grb Grada Bjelovara“ dodijeljena je Coner Grupi, za izuzetne uspjehe na području gospodarstva;

Zlatna plaketa „Grb Grada Bjelovara“ dodijeljena je dr.sc. Josipu Čičeku, dr.med. (posmrtno), za izuzetne uspjehe na području znanosti;

Zlatna plaketa „Grb Grada Bjelovara“ dodijeljena je Katici Večerić, dipl.inž.arh. za izuzetne uspjehe na području kulture i umjetnosti;

Zlatna plaketa „Grb Grada Bjelovara“ dodijeljena je Heleni Gustović Ljubić, diplomiranoj učiteljici, za izuzetne uspjehe na području odgoja i obrazovanja;

Zlatna plaketa „Grb Grada Bjelovara“ dodijeljena je Jadranku Grantvergeru, za izuzetne uspjehe na području sporta;

Zlatna plaketa „Grb Grada Bjelovara“ dodijeljena je Božidaru Bakšaju, za izuzetan doprinos u Domovinskom ratu;

Zlatna plaketa „Grb Grada Bjelovara“ dodijeljena je Borislavu Šarku, dr.med., za izuzetne uspjehe u razvoju Odjela neurologije Opće bolnice Bjelovar;

Pečat Grada Bjelovara dodijeljen je ugostiteljskom obrtu „Mario“, u vlasništvu Maria Pajića, za značajan doprinos na području gospodarstva;

Pečat Grada Bjelovara dodijeljen je Dušanu Margetiću, za značajan doprinos na području kulture;

Pečat Grada Bjelovara dodijeljen je Željki Kalabek, profesorici, za značajan doprinos na području odgoja i obrazovanja;

Pečat Grada Bjelovara dodijeljen je „Covid odjelu“ Opće bolnice Bjelovar, za značajan doprinos na području zdravstva;

Pečat Grada Bjelovara dodijeljen je Vesni Benković Šimunović, za značajan doprinos u Domovinskom ratu.

 

Sutra, 29. rujna, kod paviljona u 9:15h, okupljanje i formiranje kolone za Mimohod pobjednika Barutana 91 i pokret prema Spomen području Barutana, na kojem će biti održana i svečana sjednica Gradskoga vijeća Grada Bjelovara i skromno ali dostojanstveno proslaviti Dan Grada Bjelovara i Dan bjelovarskih branitelja. Očekuje se i dolazak predsjednika Republike Hrvatske, gospodina Zorana Milanovića. Vidimo se!

 

PROGRAM ZA DAN GRADA, 29. rujna 2020.

 

 

Autor: urednik

Podijeli ovaj članak
468 ad