PREDSTAVLJEN IDEJNI PROJEKT NOVOG PARKA

Grad Bjelovar

PREDSTAVLJEN IDEJNI PROJEKT NOVOG PARKA

U sklopu Prostorno-programske studije Grada Bjelovara s idejnim rješenjima parkova, gotovo je idejno rješenje budućeg sportsko-rekreacijskog parka koji je i predstavljen javnosti.
Riječ je o lokaciji u neposrednoj blizini novoga Nogometnog stadiona, veličine od oko 4 ha.
Na toj lokaciji, prema idejnom projektu, među ostalim, nalazit će se sportsko-rekreacijski sadržaji poput različitih igrališta vježbališta za odrasle i djecu, staze za trčanje, stolova za stolni tenis, zida za penjanje, boćališta, kružne jogging staze.
Predviđena je i piknik zona s roštiljima, prostor za kafić sa sanitarnim čvorom, ali i park za pse.
Predviđeno je formiranje infiltracijskog bazena, odnosno kišnog vrta, čime se omogućuje postepena infiltraciju oborinske vode u neposredno tlo, a tako i djelomično rasterećuje sustav gradske kanalizacije.
Idejni projekt predviđa i sadnju novog drvoreda, različitog grmlja, ukrasnih trajnica i penjačica tako da zelenila neće nedostajati.
Cilj je osigurati primjeren prostor za druženje, opuštanje i rekreaciju. Jedna je to i od želja građana u anketi od prije nekoliko godina da se osigura takav sadržaj na sjeveru grada, istaknuo je gradonačelnik Dario Hrebak.
Sportsko-rekreacijski park radit će se na temelju Studije zelene infrastrukture, koja je temelj za kandidiranje projekata na natječaje za projekte zelene infrastrukture, čije se raspisivanje očekuje.

Autor: urednik

Podijeli ovaj članak
468 ad