PRI ZAVRŠETKU JOŠ JEDNA INVESTICIJA . . .

PRI ZAVRŠETKU JOŠ JEDNA INVESTICIJA BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE NA PODRUČJU GRADA GRUBIŠNOG POLJA- ENERGETSKA OBNOVA PODRUČNE ŠKOLE IVANOVO SELO

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima, u pratnji ravnateljice OŠ „Ivana Nepomuka Jemeršića“ Grubišno Polje Snježane Šeliš, obišao je završne radove na energetskoj obnovi Područne škole Ivanovo Selo.

Riječ je o projektu vrijednom 1.4 milijuna kuna, a radovi su podrazumijevali postavljanje vanjske ovojnice, izolaciju stropova, izolaciju podova, zamjenu vanjske stolarije, obnovu krovišta, postavljanje gromobranske instalacije, postavljanje nove LED rasvjete, rekonstrukciju grijanja i druge potrebne radove.

U obnovu škole Bjelovarsko-bilogorska županija uložila je i dodatna sredstva u iznosu 330.000 i to za radove koji nisu bili obuhvaćeni projektom tako da možemo reći da je u energetsku obnovu PŠ Ivanovo Selo ukupno uloženo 1.7 milijuna kuna.

Nakon što radovi na ovoj školi izgrađenoj 1949. godine budu u potpunosti završeni Bjelovarsko-bilogorska županija školu će opremiti potrebnom opremom i namještajem tako da će učenici i zaposlenici škole imati značajno kvalitetnije uvjete rada i održavanja nastave.

„Škola se obnovila od poda do stropa. Ovom prilikom, u ime svih učenika i djelatnika škole, kao i u ime svih stanovnika Ivanovog Sela, zahvaljujem Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i županu Damiru Bajsu jer bez njihove suradnje i potpore ovog projekta ne bi bilo. Osim što smo obnovljeni od temelja do krova i što to sve prekrasno izgleda, uštedjet ćemo i na energiji preko 50%. Ovo je manjinska škola pa se događa da roditelji okolnih sela upisuju djecu u školu u Grubišno Polje. Smatram da će se sada, prekrasnom preobrazbom ove zgrade, roditelji odlučiti upisati djecu koja možda i nisu češke nacionalnosti u ovu zgradu“, rekla je ravnateljica OŠ „Ivana Nepomuka Jemeršića“ Grubišno Polje Snježana Šeliš.

„Nakon što smo obišli radove mogu reći da sam vrlo zadovoljan s onim što je napravljeno. Radovi su izvedeni na visokoj ravni i učenici ove područne škole imat će standard koji ni po čemu ne zaostaje za standardom matične škole. I ovdje smo iskoristili priliku da damo dopunska sredstva Županije za one radove koji nisu obuhvaćeni projektom energetske obnove. Ulaganje u školstvo ne može biti samo floskula već konkretni potezi, a mislim da se upravo ovdje u Grubišnom Polju vidi ta razlika“, naglasio je prilikom obilaska škole župan Damir Bajs.

Nisu to jedina ulaganja Bjelovarsko-bilogorske županije u školstvo na području grada Grubišnog Polja. Naime, već je završena obnova grubišnopoljske matične škole Ivana Nepomuka Jemeršića, srednje škole Bartola Kašića i školsko-sportske dvorane, a pred potpisivanjem ugovora s izvođačem radova je projekt energetske obnove Područne škole u Velikim Zdencima i pripadajuće školsko-sportske dvorane I.N.Jemeršića.

Time će biti zaokružen investicijski ciklus ulaganja Bjelovarsko-bilogorske županije u školstvo na području grada Grubišnog Polja, a riječ je o 20 milijuna kuna europskih i vlastitih sredstava.

Inače, Bjelovarsko-bilogorska županija veliku pažnju posvećuje daljnjem razvoju i unaprjeđenju školstva na svom području, čemu u prilog ide i činjenica da se nalazi na drugom mjestu ljestvice hrvatskih županija kada je riječ o ulaganju u školstvo i obrazovanje.

Najveći dio sredstava odnosi se na energetske obnove školskih zgrada, njih 44, u što će ukupno biti uloženo 160 milijuna kuna.

Tridesetak školskih objekata već je završeno ili su radovi pri završetku, a 40% naših učenika ide u novoobnovljene školske zgrade. (bbz.hr)

Autor: urednik

Podijeli ovaj članak
468 ad