PROJEKTOM „OBNOVIMO PUT DO ZDRAVLJA“ DO NOVOG . . .

PROJEKTOM „OBNOVIMO PUT DO ZDRAVLJA“ DO NOVOG SUVREMENOG PROSTORA ZA PRUŽANJE FIZIKALNIH TERAPIJA U DARUVARSKIM TOPLICAMA

Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Daruvarske toplice, zajedno sa svojim osnivačem, Bjelovarsko-bilogorskom županijom, konstantnim ulaganjima radi na daljnjem razvoju, napretku i unaprjeđenju mogućnosti pružanja novih usluga svojim korisnicima.

Jedan od projekata koji će svakako pridonijeti tome nosi naziv „Obnovimo put do zdravlja“ uređenje prostora fizikalnih terapija Daruvarskih toplica“ vrijedan 533 tisuće kuna. Riječ je o projektu kojemu je nositelj Bjelovarsko-bilogorska županija za koji je sklopljen Ugovor o sufinanciranju s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije na temelju kojega će Ministarstvo navedeni projekt financirati s 350 tisuća kuna, dok će ostatak osigurati Bjelovarsko-bilogorska županija.

Na taj način uredit će se i staviti u funkciju potkrovlje terapijske zgrade, čime će se povećati kapaciteti za pružanje fizikalnih terapija, odnosno dobit će se novi moderan prostor namijenjen za pružanje fizikalnih terapija.

„Ugradnjom lifta u zgradu terapija pojavio se slobodan prostor u potkrovlju veličine oko sto kvadrata koji ćemo preurediti za potrebe fizikalne terapije. Ovime ćemo pružiti što bolju uslugu pacijentima, a time pokazujemo i suvremeniji pristup načina liječenja fizikalnim metodama, odnosno postajemo konkurentniji na sve zahtjevnijem tržištu“, rekla je ravnateljica Daruvarskih toplica Stojanka Lukačin.

Ulaganja u Daruvarske toplice pohvalio je i saborski zastupnik Vladimir Bilek koji je istaknuo kako su se zahvaljujući Bjelovarsko-bilogorskoj županiji četiri projekta s daruvarskog područja našla u prijedlogu za Nacionalni plan oporavka među kojima i projekt vezan uz Daruvarske toplice.

„Vjerujem da će projekt Daruvarskih toplica, odnosno dogradnje novog stacionara da se izdvoji dio koji se veže uz zdravstvenu skrb putem HZZO-a, biti veliki napredak. Nadam se da ćemo u skoro vrijeme biti ovdje u raspisivanju natječaja za gradnju novog stacionara“, naglasio je Vladimir Bilek.

„U zadnjih nekoliko godina ukupna vrijednost županijskih projekata je gotovo milijun eura što daje značajan doprinos kvaliteti i unapređenju Daruvarskih toplica. Ovo je zadnji natječaj na koji smo se prijavili. Drago mi je da je to prihvaćeno. Ukupna investicija uređenja potkrovlja će biti najvjerojatnije oko sto tisuća eura. Postoji potreba za time, odnosno za dopunskim sadržajima za pacijente koji ovdje dolaze na liječenje i brinu o ukupnom zdravstvenom stanju Također, dobio sam kao župan mogućnost da predložim projekte za općine, gradove i županijske projekte vezano uz Mehanizam za oporavak i otpornost. U Daruvaru je sama Županija predložila dva projekta, a najveći je vezan uz Daruvarske toplice i dogradnju vrijednu 70 milijuna kuna što se nadamo da će biti prihvaćeno. Drugi projekt je vezan uz učenički dom, a postoji velika mogućnost da projekti i prođu“ zaključio je župan Damir Bajs. (bbz.hr)

 

Autor: urednik

Podijeli ovaj članak
468 ad