RADOVI NA IZGRADNJI NAJVEĆE INVESTICIJE U POVIJESTI . . .

RADOVI NA IZGRADNJI NAJVEĆE INVESTICIJE U POVIJESTI GRADA

BJELOVARA NOVE ZGRADE OPĆE BOLNICE IDU ZACRTANIM PLANOM

Pandemija koronavirusa zahvatila je cijeli svijet pa tako i Bjelovarsko-bilogorsku županiju. Vrijeme je to kada osobito do izražaja dolazi ulaganje u zdravstveni sustav, liječnike i medicinsko osoblje kao i opremu, a to je upravo ono što Bjelovarsko-bilogorska županija čini, a što dokazuju i radovi na izgradnji nove zgrade Opće bolnice Bjelovar vrijedne 272 milijuna kuna – najveće investicije u povijesti grada Bjelovara.

Radovi idu zacrtanim planom, a do sada je napravljeno 70% radova na konstrukciji zgrade. Trenutno se odvijaju radovi na preostalom dijelu konstrukcije, zidarski radovi, radovi na izvođenju dijela izolacije kao i na razvodima elektroinstalacija, strojarskih instalacija, instalacija vodovoda,  odvodnje i drugi.

Kako bi se tijek radova mogao bolje pratiti, a sukladno i pravdanju troškova korištenja europskih sredstava Opća bolnica Bjelovar postavila je tri kamere putem kojih se može pratiti live stream gradilišta nove zgrade bolnice.

Budući kako je i javnost iznimno zainteresirana za gradnju bolnice, a krug gradilišta nije dobro vidljiv svi zainteresirani mogu pogledati u svakom trenutku radove na bolnici i to na Internet stranici Bjelovarko-bilogorske županije www.bbz.hr i Internet stranici Opće bolnice Bjelovar na adresi www.obbj.hr.

Gradnja nove zgrade Opće bolnice Bjelovar treća je takva investicija u zdravstvu u Republici Hrvatskoj nakon gradnje općih bolnica u Zaboku i Puli koja će omogućiti podizanje standarda liječenja u Općoj bolnici Bjelovar za pacijente, ali i bolje uvjete rada za liječničko i medicinsko osoblje u toj zdravstvenoj ustanovi.

Riječ je o jednom od najvećih objekata u gradnji u Hrvatskoj koji bi trebao preporoditi našu bolnicu i zdravstvo u sekundarnom dijelu i omogućiti standard 21. stoljeća.

Inače,  bjelovarska bolnica ima sjajnu tradiciju te je jedna od najstarijih u Republici Hrvatskoj. Ustanova je to u kojoj već nekoliko stoljeća svoju zdravstvenu zaštitu ostvaruju pacijenti kako bjelovarskog kraja tako i ovog dijela Hrvatske. No, ono što bjelovarskoj bolnici nedostaje je objekt 21. stoljeća, a realizacijom ovoga projekta upravo to će se dogoditi.

Nova zgrada Opće bolnice Bjelovar omogućit će objedinjenje svih kirurških djelatnosti te modernu novu dnevnu bolnicu i uvelike poboljšati uvjete liječenja za oko 130 tisuća osiguranika koji svoju zdravstvenu zaštitu ostvaruju u bjelovarskoj Općoj bolnici.

U novoj zgradi bit će smješteni objedinjeni hitni prijem, bolnički prijem, dnevna kirurgija, dnevna bolnica i sve operativne grane s centralnim operativnim blokom i centralnom jedinicom za intenzivno liječenje kao i ostali sadržaji kojima će se omogućiti kvalitetnija zdravstvena usluga za oko 130 tisuća osiguranika koji svoju zdravstvenu zaštitu ostvaruju u bjelovarskoj Općoj bolnici.

„Radovi teku zamišljenom dinamikom, prema planu. Trenutno smo na 70% radova na izvođenju konstrukcije, počeli smo u podzemnim dijelovima građevine s izvođenjem instalacija i sa završnom obradom zidova, žbuka, pregrada itd. Planiramo do kraja studenog kompletno zatvoriti građevinu izvana, s gornje strane izvesti slojeve krova, toplinske i hidroizolacije da spriječimo ulazak kiše tijekom jesenskih i zimskih mjeseci i planiramo unutra izvoditi obrtničke radove, pregrade, podove, stropove, instalacije“, rekao je Dragutin Hrg, inženjer gradilišta iz tvrtke „Radnik d.d.“ Križevci.

„Drago nam je što se ovaj projekt izvodi u Bjelovaru, našem susjednom gradu. Radovi dobro napreduju i svaki dan se vidi rast konstrukcije. Radovi se odvijaju u otežanim uvjetima zbog korone, ali mislim da ćemo svakako ispuniti ugovorne obveze i da će Opća bolnica Bjelovar, u skladu s ugovorom, dobiti novi objekt koji će biti vrlo kvalitetan i dignuti razinu zdravstvene zaštite u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji“, naglasio je Darko Jambreković, tajnik uprave tvrtke „Radnik d.d.“ Križevci.

„Poštuju se rokovi i gradnja nove zgrade Opće bolnice Bjelovar napreduje predviđenom dinamikom. Što je najvažnije, nemamo pritužbi pacijenata vezano za funkcioniranje našeg sustava“, istaknuo je dr. Ali Allouch, ravnatelj Opće bolnice Bjelovar.

„Gradnja nove zgrade OB Bjelovar najveći je projekt u povijesti grada Bjelovara, ali i Bjelovarsko-bilogorske županije. Vrlo nam je važno da ide tempom koji je zacrtan. Moramo reći da će ovaj projekt donijeti novi standard u zdravstvu, ali će i oplemeniti ukupnu vizuru našeg grada Bjelovara. Mi smo sada postavili i tri kamere koje prate tijek radova, što je i naša obveza prema Europskoj uniji i resornom ministarstvu.  S obzirom da se radi o javnom interesu, omogućili smo svakom građaninu koji to želi da može pogledati kako teče gradnja nove zgrade OB Bjelovar na stranicama www.bbz.hr ili www.obbj.hr“, izjavio je prilikom obilaska radova župan Damir Bajs. (bbz.hr)

Autor: urednik

Podijeli ovaj članak
468 ad