Robotičari 4.osnovne škole osvajaju brojna priznanja

 

Robotičari 4. osnovne škole osvajaju brojna priznanja

Gradonačelnik Dario Hrebak sa zamjenicom Valnom Bastijančić Erjavec obišao 4. osnovnu školu Bjelovar povodom izvrsnih, višegodišnjih rezultata malih robotičara te škole, 16. kolovoza 2017.
Gradonačelnik Dario Hrebak sa zamjenicom Valnom Bastijančić Erjavec je u srijedu, 16. kolovoza 2017., obišao 4. osnovnu školu Bjelovar. Povod su bili izvrsni, višegodišnji rezultati malih robotičara te škole za koje se, kako je rekao gradonačelnik, nažalost malo zna u našem gradu. Podsjetimo, nedavno su u Croatian Makers ligi za školsku godinu 2016./2017., u kojoj je natjecanje provedeno u pet kola, učenici mlađe dobne skupine osvojili 1. mjesto u regiji. Time se 4. osnovna plasirala među najbolje ustanove u Hrvatskoj, a svoj rad prezentirali su i predsjednici Kolindi Grabar Kitarović.

Dio svega što rade pokazali su i gradskim čelnicima, poput programiranih mBot robota koji koriste senzore za praćenje crte, infra-crvene senzore za komunikaciju dva i više robota te ultrazvučne senzore za otkrivanje i izbjegavanje prepreke.

Ova djeca su naša budućnost. Želimo ih povezati s Visokom tehničkom školom koja uskoro kreće sa smjerom Računarstvo i koja ima vrhunski opremljene kabinete. U 4. osnovnoj programiraju u računalnom jeziku Python, na čemu će raditi i studenti tako da naše male robotičare uključujemo u projekt pretvaranja Bjelovara u smart city, rekao je bjelovarski gradonačelnik te dodao kako će 4. osnovnu Grad uključiti i u neke svoje projekte te im pomoći koliko god to bude moguće da nastave kvalitetno raditi i učiti, a samim time i pridonositi budućnosti našega grada.
U druženju s malim robotičarima, gradonačelniku i njegovoj zamjenici pridružili su se i ravnatelj škole Nikola Margetić te učitelji i mentori Branko Raičković i Blaženka Rac, koji su najzaslužniji što su njihovi učenici toliko uspješni.

Izvor teksta: http://www.bjelovar.hr

Galerija fotografija: Boris Rogić

 

Autor: urednik

Podijeli ovaj članak
468 ad