
GRAD BJELOVAR
ROŠTILJADA NA SAJMU CVIJEĆA I ANTIKVITETA
“Večera podmazuje biznis.” (William Scott)
Uz bogatu ponudu cvijeća, sadnica, antikviteta i kolekcionarskih predmeta, na sajamskom prostoru u Gudovcu, održani su 4. Sajam cvijeća i sadnog materijala te 4. Sajam antikviteta, starina i kolekcionarstva. Uz sve to, brojni posjetitelji su imali priliku pratiti i natjecanje petnaestak ekipa u pečenju roštilja a poslije, naravno i degustirati sve ispečeno a nešto i prepečeno. A jbg. – dogodi se!
Pobjeda za najbolje pripremljen i najukusniji i po izgledu najprimamljiviji roštilj, pripala je ekipi Super Radija (Silvija Radalj, Željko Kušić i Dražen Kocijan Kocka) iza čijeg štanda se najviše i dimilo tako da neki sumnjaju da se tu nešto magijalo ili kako bi naše bake rekle – bilo je tu nekog copranja. Ali, jedan od naših videozapisa u potpunosti odbacuje takve mučki iskonstruirane tvrdnje, što možete i sami zaključiti nakon gledanja . . . Iako još nisu na listi najboljih chefova svijeta (biti će jednoga dana!) roštilje su ocjenjivali Božidar Miodragović i Mario Cvjetojević, nakon čega je kuhar Božo, (inače međunarodni sudac), u ime Udruge kuhara Grada Bjelovara, direktoru sajma dr. Zlatku Salaju uručio lentu za počasnog člana Udruge kuhara Grada Bjelovara. Pogledajte naše videozapise i sve će vam biti kristalno jasno kao što je nama bilo uz roštilj slasno jer: “Hrana je nova religija”, rekli bi jedni, ili nova filozofija, tvrde drugi.
“Kako da to opišem? Dobra hrana je kao muzika koju možeš okusiti, boja koju možeš omirisati. Izvrsnost je svuda oko tebe. Samo trebaš biti svjestan, zaustaviti se i uživati u njoj.” (chef Auguste Gustea, Ratatouille)