SDP – priopćenje o primitivnom . . .

SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA HRVATSKE
ŽUPANIJSKA ORGANIZACIJA SDP-a
BJELOVARSKO – BILOGORSKE ŽUPANIJE

43000 Bjelovar, Ivana Gundulića kbr. 1/2
tel: 043 211 070; fax: 043 211 088
e-mail: bjelovarsko-bilogorska@sdp.hr

Ovim putem želimo obavijestiti javnost da smo danas, 14. 5. 2021. g. podnijeli prigovor Gradskom izbornom povjerenstvu grada Daruvara i Županijskom izbornom povjerenstvu Bjelovarsko-bilogorske županije radi iscrtavanja znakova (4 s) na plakatima našeg kandidata za gradonačelnika Daruvara Igora Jareša. Prethodno je g. Jareš nemili događaj prijavio nadležnoj Policijskoj postaji Daruvar koja je izvršila uviđaj.

Najoštrije osuđujemo ovakvo ponašanje neodgovornih i zlonamjernih pojedinaca i skupina koji su očigledno zaostali u nekim tamnim vremenima i nisu nam se pridružili u civilizacijskom razvoju.

Svako poticanje na netrpeljivost po bilo kojoj osnovi kao i svaka naznaka govora mržnje kao verbalnog ili neverbalnog (slike, znakovi, simboli, geste i sl.) oblika izražanja, poticanja, promicanja ili opravdavanja bilo kojeg oblika mržnja, netolerancije, nacionalizma, diskriminacije ili neprijateljstva prema manjinama zaslužuje javnu osudu svih civiliziranih ljudi koji žive u Republici Hrvatskoj, članici Europske unije.

Ovaj sramotan čin kao i prekrivena prijetnja koja je upućena našem kolegi i kandidatu Igoru Jarešu je za najoštriju osudu te se nadamo da će nadležne službe Ministarstva unutarnjih poslova provesti potrebne istražne radnje i utvrditi krivca ili krivce te da će im biti izrečene kazne u skladu sa hrvatskim zakonima.

Ovaj čin baca ljagu na izborni proces u našem Daruvaru, najmultietičnijem gradu naše županije te pozivamo sve kandidate i stranke, dionike izbornog procesa, da nam se pridruže u najoštrijoj osudi ovakvog primitivnog ponašanja.

Ujedno poručujemo osobi/ skupini koji su nas sve osramotili svojim djelovanjem da nam se pridruže u 21. stoljeću i usvoje civilizacijske i europske vrijednosti ili da otputuju natrag u tamna doba prošlosti i tamo zauvijek ostanu.

Srdačan pozdrav,
Sandra Frčo

Autor: urednik

Podijeli ovaj članak
468 ad