Sjećanje na Antu Radu, zamjenika župana

Predstavnici Bjelovarsko-bilogorske županije na čelu sa zamjenicom župana Bojanom Hribljan, predstavnici Matice hrvatske na čelu s potpredsjednikom ogranka Matice hrvatske u Bjelovaru, dr Dragutinom Sudarom te predstavnici Bjelovarskog kazališta  – polaganjem vijenca i paljenjem svijeća na posljednjem počivalištu Ante Rade, na groblju “Borik” u Bjelovaru, odali su počast i prisjetili se bivšeg zamjenika župana, koji je zbog bolesti preminuo prije deset godina.

Ante Rade dužnost zamjenika župana obnašao je u dva navrata, od 17. svibnja 1997. godine do 28. rujna 1999. godine i od 11. srpnja 2000. do 18. lipnja 2005. godine.

Osim što je bio na visokim političkim dužnostima na županijskoj razini, u kulturnoj je javnosti bio prisutan sudjelujući u radu Matice hrvatske, a mnogi ga znaju kao pisca priča i drama, voditelja najznačajnijih kulturno-umjetničkih društava na ovom prostoru, začetnika neovisnog novinarstva i jednog od osnivača Bjelovarskog kazališta. Veliki obol dao je i prilikom osnivanja rada županijskog Odbora za prešućivane nevine žrtve 2. Svjetskog rata i poraća. Gospodin Ante Rade izabran je za predsjednika Upravnog odbora Hrvatskog sabora kulture 25.3.2003. godine i na toj funkciji je bio do smrti.

 

Autor: admin

Podijeli ovaj članak
468 ad