TEMELJITA ENERGETSKA OBNOVA OČEKUJE I . . .

TEMELJITA ENERGETSKA OBNOVA OČEKUJE I

PODRUČNU ŠKOLU VELIKI ZDENCI I

ŠKOLSKO-SPORTSKU DVORANU I.N. JEMERŠIĆA

Bjelovarsko-bilogorska županija druga je na ljestvici hrvatskih županija kada je riječ o ulaganjima u školstvo.


Najveći dio sredstava odnosi se na energetske obnove školskih zgrada, njih 44 u koje će ukupno biti uloženo 160 milijuna kuna.

I dok je 30-ak školskih objekata već završeno ili je pri završetku, neke škole energetska obnova tek očekuje.

Jedan od tih projekata je i obnova Područne škole Veliki Zdenci i školsko-sportske dvorana I.N.Jemeršića. Vrijednost projekta, koji je u postupku javne nabave i pred potpisivanjem ugovora s izvođačem radova,  iznosi 3.1 milijun kuna.

Podsjetimo, na području grada Grubišnog Polja već je završena obnova matične škole Ivana Nepomuka Jemeršića, srednje škole Bartola Kašića i školsko-sportske dvorane.
Kada se tome pridoda obnova Područne škole Ivanovo Selo, na kojoj su radovi pri završetku te obnova Područne škole Veliki Zdenci, dolazimo do ulaganja u školstvo u Grubišnom Polju europskih i vlastitih sredstava u iznosu od 20 milijuna kuna.

Niti u vrijeme korona krize investicije Bjelovarsko-bilogorske županije u školstvo i zdravstvo nisu zaustavljene, već naprotiv pojačane su, a zahvaljujući tome danas možemo reći kako je Bjelovarsko-bilogorska županija najveći investitor u ovom dijelu Hrvatske. (bbz.hr)

Autor: urednik

Podijeli ovaj članak
468 ad