TU NEŠTO NE ŠTIMA!

 

S 20 glasova ZA i 11 PROTIV –

Županijska skuptina BBŽ-e

prihvatila izvješće o poslovanju

Bjelovarskog sajma za 2016. godinu.

 

 

TU NEŠTO

NE ŠTIMA!

“Kako je moguće da je takvo izvješće uopće moglo biti predano?”

Na 2. sjednici Županijske skupštine Bjelovarsko–bilogorske županije, raspravljalo se između ostalog, i o donošenju Zaključka o prihvaćanju Izvješća o poslovanju Bjelovarskog sajma d.o.o. u 2016. godini. Županijska skupština BBŽ-e prihvatila je Izvješće s 20 glasova za i 11 protiv. Prvi se za riječ javio vijećnik Silvestar Štefović:

Dobili smo službeno izvješće Bjelovarskog sajma za 2016. godinu. Počevši od referentne stranice, nešto ne štima! Na dnu stranice s crvenim slovima piše kako u excel datoteci postoje neke pogreške zbog kojih ona neće moći biti učitana (!?). Nadalje, kod kontrolnog broja, odnosno oznake #ref nema potpisa ovlaštene osobe. Zanima me, kako je moguće da je takvo izvješće uopće moglo biti ikome predano? U svim tablicama koje ste nam danas dostavili, neki redovi prelaze preko slova i ne vidi se što piše! Vidi se i popis grešaka koje valjda taj sustav sam izbacuje i ponovno je nemoguće pročitati o kojim se greškama radi, jer su opet podaci prekriveni (!?). Stoga molim da se taj tehnički dio pojasni. Čini mi se da ovo izvješće ili nije dobro, ili nešto ne štima, ili je možda frizirano! Poznato je da kod predaje izvješća sve mora štimati, bez ikakvih grešaka!

Na postavljena pitanja Silvestra Štefovića i Ivana Beljana, neuvjerljivo je odgovorio, još uvijek obnašatelj dužnosti direktora Bjelovarskog sajma, Davorin Posavac (čitajte na www.bbz.hr)

Vijećnik Silvestar Štefović, javio se za repliku:

-Niste mi odgovorili na pitanja: zašto na referentnoj stranici nema potpisa, zašto su vidljive neke pogreške te zašto nema kontrolnog broja. Određene brojke i slova se ne vide i molim da mi to protumačite. Izvješće je nemoguće pročitati! Bilješke počinju sa stranice broj 9 (!?). Zanima me gdje su one od broja 1 do broja 8. Kolega Beljan je dobro primijetio da je rast prihoda zato što ste amortizaciju smanjili u pola. Zbog toga je i vidljiv višak prihoda! Zaboravljamo da je dio imovine prodan, pa i to ulazi u ovu stavku.

Zbog obilja nejasnoća i sumnje u vjerodostojnost IZVJEŠĆA, vijećnik Silvestar Štefović zatražio je od direktora sajma dodatno pojašnjenje u pisanom obliku koje još nije stiglo na adresu mladog vijećnika.

Kompletan izvještaj sa Županijske skupštine BBŽ-e možete pročitati na www.bbz.hr

 

Autor: urednik

Podijeli ovaj članak
468 ad