„Za žene Bjelovarsko-bilogorske županije – faza II“

U SKLOPU PROJEKTA “ZA ŽENE BBŽ-FAZA II” BJELOVARSKO-BILOGORSKA ŽUPANIJA OSIGURALA KORISNICIMA KUĆANSKE I OSNOVNE HIGIJENSKE POTREPŠTINE

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs i predsjednik Uprave Narodnih Novina d.d. Zlatko Hodak potpisali su ugovor o nabavi kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština vrijedan 600 tisuća kuna, u sklopu projekta „Za žene Bjelovarsko-bilogorske županije – faza II“.

„Za žene Bjelovarsko-bilogorske županije- faza II“ jedan je u nizu europskih projekata koje Bjelovarsko-bilogorska županija uspješno provodi te jedan od onih kojima se osobita pažnja i skrb posvećuje osobama starije životne dobi.

Riječ je o projektu vrijednom 5.3 milijuna kuna putem kojeg je zaposlena 61 žena koje brinu o 366 najvećim dijelom starijih i nemoćnih osoba te osoba s invaliditetom, pružajući im svu potrebnu pomoć, bilo da se radi o obavljanju kućanskih poslova, nabavci lijekova, pomoći pri obavljanju osobne higijene ili pak održavanju domaćinstva te kuhanju obroka. Nikako ne treba zanemariti ni socijalni kontakt i razgovor koji su od iznimne važnosti.

Također, u sklopu projekta predviđena je i nabava niza sredstava za rad, a sukladno s tim bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs i predsjednik Uprave Narodnih novina Zlatko Hodak potpisali su ugovor o nabavi kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština.

Na taj način će korisnici svaki mjesec dobivati kućanske i osnovne higijenske potrepštine u iznosu od 110 kuna mjesečno, a svaki mjesec će biti isporučeno 366 paketa.

S druge strane, vrijednost projekta „Za žene Bjelovarsko-bilogorske županije-faza II“ očituje se i u tome što je pružena mogućnost zaposlenja ženama koje teže dolaze do radnog mjesta te im je omogućeno i pohađanje edukacija kako bi povećale mogućnost za (samo)zapošljavanje.

Treba istaknuti i kako je projekt „Za žene Bjelovarsko-bilogorske županije- faza II“ jedan od onih koje Bjelovarsko-bilogorska županija provodi u suradnji s ustanovama, Općinama i Gradovima, a obuhvaća 12 partnera.

Među njima je i Dom za starije osobe Bjelovar u kojem je Ugovor o nabavi kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština potpisan, a koji u sklopu projekta zapošljava 15 žena koje brinu o 90 naših starijih i nemoćnijih sugrađana s područja općina Dežanovac, Nova Rača i Velika Trnovitica.

Projekt će se provoditi 18 mjeseci, od kojih će 12 mjeseci žene biti zaposlene, a ostatak vremena će pohađati edukacije kako bi povećale mogućnost za (samo) zapošljavanje.

Provedba projekta „Za žene Bjelovarsko-bilogorske županije-faza II“ nastavak je konstantne brige i skrbi Bjelovarsko-bilogorske županije o našim starijim i nemoćnijim sugrađanima, omogućavanje prijeko potrebne pomoći te samim time i poboljšanje kvalitete života. (bbz.hr)

Jasmina Radojčić, ravnateljica Doma za starije osobe: -Mi smo ponosni smo što smo jedan od sudionika . . .

Ana Babec, gerontodomaćica, govori o svom humanom pozivu  

Zlatko Hodak, predsjednik Uprave Narodnih Novina d.d.: -Čestitam Bajsu županu i njegovom timu! 

Damir Bajs, župan BBŽ: -Sve je to za ljude, za naše sugrađane!

 

 

 

 

Autor: urednik

Podijeli ovaj članak
468 ad