BBŽ donira kompletan iznos . . .

BJELOVARSKO-BILOGORSKA ŽUPANIJA DONIRA KOMPLETAN IZNOS TEKUĆE PRIČUVE U IZNOSU OD 250 TISUĆA KUNA ZA POMOĆ STRADALIM PODRUČJIMA U POTRESU

Iznimno jak potres koji je jučer zahvatio središnji dio Hrvatske osjetio se i na području Bjelovarsko-bilogorske županije. Prema izvješćima nadležnih službi, policije, Hitne pomoći i vatrogasaca, manja je materijalna šteta na objektima, ali u našoj županiji nema ozlijeđenih.

Tijekom jučerašnjeg dana, pripadnici HGSS-a Ispostave Bjelovar i vatrogasci s područja naše županije otišli su u ispomoć stradalima u teškom potresu na području Petrinje, Siska, Gline i okolnih mjesta.

Kao što je jučer najavljeno, unesrećenima će pomoći i Bjelovarsko-bilogorska županija.

„Ja sam kao župan donio odluku da se ukupan iznos tekuće rezerve za 2020. godinu, a to je 250 tisuća kuna, uplati na račun onima koji će raspodijeliti sredstva. Odlučili smo da je to 100 tisuća na račun Grada Petrinje, 50 tisuća na račun Grada Gline, 50 tisuća na račun Grada Siska i 50 tisuća na Sisačko-moslavačku županiju. Naglasit ću da, budući da uskoro počinje nova 2021. godina, ukoliko bude potrebe dat ćemo i dopunsku pomoć. Iskazao bih i zahvalu građanima naše županije koji su također pomogli kada je to bilo potrebno. Zahvaljujem i našem Crvenom križu, CARITAS-u, ljudima koji su se sami organizirali i pomogli ljudima u potrebi, a pozivam i dalje sve one koji mogu da pomognu“, rekao je na konferenciji za medije župan Damir Bajs.

U pomoć potrebitima odmah je priskočila i Opća bolnica Bjelovar koja je stavila na raspolaganje svoje resurse.

„Moram pohvaliti svoje kolege i zahvaliti im što su se odmah dobrovoljno javili da pomognu. Mi smo u kratkom roku formirali mobilne timove spremne za put u Sisak, ali nismo otišli jer su nam javili da su njihove operacijske sale i dijagnostičke mogućnosti izvan funkcije. No, danas smo preuzeli desetak pacijenata za hemodijalizu iz OB Sisak koji su se od jutra javljali u našu bolnicu. Ponudili smo im smještaj, ali za sada nema potrebe za time. Opća bolnica Bjelovar i ovoga je puta pokazala solidarnost sa sustavom i svojim kolegama. Samo zajedničkim snagama možemo opstati“, naglasio je ravnatelj OB Bjelovar prim. Ali Allouch. (bbz.hr)

 

Autor: urednik

Podijeli ovaj članak
468 ad