Projekt vrijedan 5.3 milijuna kuna prošao je sve faze odobrenja

PROJEKT „ZA ŽENE BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE-FAZA 2“ PRED POTPISIVANJEM UGOVORA O DODJELI BESPOVRATNIH SREDSTAVA

Nakon projekta „Za žene Bjelovarsko-bilogorske županije“ kojeg je kao nositelj provodila u suradnji s 12 partnera i uspješno privela kraju, Bjelovarsko-bilogorska županija prijavila je nastavak ovog projekta na natječaj „Zaželi-program zapošljavanja žena-faza II“.

Projekt vrijedan 5.3 milijuna kuna prošao je sve faze odobrenja, a posljednja je donošenje Odluke o financiranju Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike čime je učinjen i posljednji korak uoči potpisivanja Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava.

Putem projekta „Za žene Bjelovarsko-bilogorske županije-faza 2“ radit će 61 nezaposlena žena koje će skrbiti o 366 korisnika, najvećim dijelom osoba starije životne dobi te osoba s invaliditetom.

Projekt je to dvostruke vrijednosti budući da, s jedne strane, omogućava radna mjesta i redovne prihode osobama koje su duže vremena bez posla, kao i priliku za obrazovanjem i stjecanjem novih znanja i vještina.

S druge strane, Bjelovarsko-bilogorska županija pruža sustavnu brigu i skrb našim starijim i nemoćnim sugrađanima kojima se uključivanjem u projekt omogućava prijeko potrebna pomoć, a samim time i poboljšanje kvalitete života. (bbz.hr)

Autor: urednik

Podijeli ovaj članak
468 ad