Damir Bajs: -U posljednje 4 godine bili smo među županijama koje su uložile najviše u . . .

BEZ OBZIRA NA KORONA KRIZU BJELOVARSKO-BILOGORSKA ŽUPANIJA NE SMANJUJE ULAGANJA U SPORT

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima sudjelovao je na sjednici Izvršnog odbora Športske zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije nakon koje je održana konferencija za medije.

Bila je to prilika da se javnost upozna s temama o kojima se raspravljalo na sjednici Izvršnog odbora Športske zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije, a neke od njih su vezane za sportske priredbe na području županije kao i izbor najboljih sportaša, sportašica, sportskih klubova te sportskih djelatnika Bjelovarsko-bilogorske županije za proteklu godinu.

Inače, Športska zajednica Bjelovarsko-bilogorske županije osnovana je 16. svibnja 1996. godine sa zadaćom da djeluje na razvitak i promicanje cjelokupnog sporta, posebice među djecom i mladima, te promicanje odgojnih funkcija sporta, razumijevanja, tolerancije i odgovornosti kroz bavljenje sportom.

Naime, mladim ljudima treba omogućiti da se bave sportom. To je zadatak kako Športske zajednice tako i Bjelovarsko-bilogorske županije koja podržava rad svoje Športske zajednice, ali izdvaja sredstva i za Savez školskih-sportskih društava BBŽ, Športski savez invalida BBŽ, Savez izviđača BBŽ, Zajednicu tehničke kulture BBŽ i ostale sportske aktivnosti za što je u županijskom proračunu ove godine predviđeno 2.6 milijuna kuna.

Sredstva su to koja se, bez obzira na korona krizu, nisu smanjivala, a namijenjena su sportskom razvoju djece, aktivnih sportaša te onih koji se sportom bave rekreativno.

Treba istaknuti kako pod okriljem Športske zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije djeluju naši sportski klubovi i savezi, a tijekom godine Športska zajednica podupire više od 70 sportskih klubova i 11 saveza.

Također, na godišnjoj razini županijska Športska zajednica izdvaja oko 200 tisuća kuna za stipendiranje više od 20 kategoriziranih sportaša. Sredstva se izdvajaju i za druge sportske klubove u nižim ligama natjecanja, kao i za održavanje značajnih sportskih priredbi tijekom godine. (bbz.hr)

Fredi Pali, predsjednik ŠZ BBŽ: -Svima koji su podnijeli zahtjev sredstva su odobrena!

Damir Bajs: -U posljednje 4 godine bili smo među županijama koje su uložile najviše u športske sadržaje!

 

Foto-raport:

Autor: urednik

Podijeli ovaj članak
468 ad