Damir Bajs, župan BBŽ: -Bit ćemo centar zdravstva ovog dijela Hrvatske!

POTPISAN UGOVOR ZA FINANCIRANJE NAJVEĆEG PROJEKTA U POVIJESTI BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE – GRADNJU NOVE ZGRADE OPĆE BOLNICE BJELOVAR

Projekt izgradnje najvećeg objekta javne namjene u povijesti Bjelovarsko-bilogorske županije i grada Bjelovara, nove zgrade Opće bolnice, ulazi u završnu fazu. Danas je cijeli projekt vrijedan 272 milijuna kuna ostvario značajan korak prema svojoj finalizaciji, nakon što je u Bjelovaru potpisan ugovor kojim je uspješno riješena cijela financijska konstrukcija projekta.

Uz prisustvo bjelovarsko-bilogorskog župana Damira Bajsa, ugovor o kreditu potpisali su prim. Ali Allouch, ravnatelj Opće bolnice Bjelovar, Dinko Lucić, predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb, Dalibor Ćubela, zamjenik predsjednika Uprave i general manager Zagrebačke banke, Zdenko Matak, član Uprave Erste&Steiermärkische Bank i Zoran Radaković, direktor Regije Erste&Steiermärkische Bank.

Prim. Ali Allouch, ravnatelj Opće bolnice Bjelovar: -Ovo je najveći projekat bjelovarskog zdravstva!

Zdenko Matak, član Uprave Erste&Steiermärkische Bank: -Bjelovar će imati bolnicu 21.-og stoljeća!

Dalibor Ćubela, zamjenik predsjednika Uprave i general manager Zagrebačke banke: -Kroz ovaj projekat ćemo podići kvalitetu života u ovoj županiji!

Dinko Lucić, predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb: –Projekt napreduje brže od plana!

Damir Bajs, župan BBŽ: -Bit ćemo centar zdravstva ovog dijela Hrvatske!

U proračunu Bjelovarsko-bilogorske županije predviđen je iznos od ukupno 272 milijuna kuna za projekt izgradnje nove zgrade Opće bolnice Bjelovar. Od tog iznosa 70 milijuna kuna osigurano je iz europskih sredstava, 4,5 milijuna kuna sredstva su državnog proračuna te je potpisan kredit na 90 milijuna kuna.

S obzirom na razliku između projektantske procijenjene vrijednosti i u konačnici postignute cijene javnim natječajem za izvođača radova, koja je bila veća za 107,5 milijuna kuna, Opća bolnica Bjelovar zatražila je ponude banaka za kreditno zaduženje za preostali iznos te je zaprimljena obvezujuća zajednička ponuda tri poslovne banke: Privredne banke Zagreb, Zagrebačke banke i Erste&Steiermärkische Bank. Riječ je o kreditnoj ponudi s rokom otplate kredita na 15 godina uz fiksnu kamatu od 2 posto.

Time je u potpunosti riješeno financiranje izgradnje nove zgrade bolnice na način da se njezina gradnja financira sa 197,5 milijuna kuna sredstava preko otplate iz proračuna Bjelovarsko-bilogorske županije, 70 milijuna kuna sredstava Europske unije te 4,5 milijuna kuna sredstava državnog proračuna. (bbz.hr)

Foto-raport:

Autor: urednik

Podijeli ovaj članak
468 ad