Dario Hrebak: -Neka najbolji pobijedi!

Dario Hrebak: -Neka najbolji pobijedi!

Predstavljanjem programa za poljoprivredu          krenuo u kampanju za gradonačelnika Bjelovara

Dario Hrebak, kandidat za gradonačelnika Bjelovara, predstavljanjem programa za poljoprivredu, krenuo je u kampanju za gradonačelnika. Prilikom promidžbene kampanje za lokalne izbore koji će biti održani u svibnju, između ostalog, izjavio je:

Aktivnost u politici uvijek sam usmjeravao na jednu jedinu stvar, vjerodostojnost. Deset godina se bavim politikom i uvijek sam nastojao da u politici budem vjerodostojan. Vsam najavio kandidaturu za gradonačelnika Bjelovara i sigurno sad neću ugroziti tu vjerodostojnost. Danas smo predstavili i kandidata za zamjenika gradonačelnika. To je Igor Brajdić. Želim da građani Bjelovara 21. svibnja imaju koga za birati. Neka najbolji pobjedi! Svim protukandidatima želim puno sreće, da nas bude što više, a i ono što želim reći da od danas pa do 21. svibnja vodimo konstruktivnu i proaktivnu kampanju koja će se bazirati na programu i konkretnim prijedlozima: kako da Bjelovar ponovno pokrenemo i da ga dignemo na jednu višu razinu!

Program za poljoprivredu, okosnica je Hrebakovog programa. Dao je snažnu podršku lokalnoj zajednici ratara, stočara, voćara, medara i ostalih poljoprivrednih proizvođača za poticanje domaće, lokalne proizvodnje. Osim toga, Dario Hrebak je naglasio potrebu za aktivnijim sudjelovanjem u zdravstvenom standardu djece i mladih.

       -Trebao bi se ponovno pokrenuti projekt koji je stao, a to je da med i mlijeko (koji su okosnica poljoprivrede našeg kraja) stavimo svakodnevno u ponudu na jelovnike vrtića i osnovnih škola. Mislim da ćemo tako i brendirati naše ljude, . . . omogućiti im da jedan dio svojih proizvoda plasiraju na lokalno tržište i da lokalno stanovništvo konzumira bilogorski med.                                                                                                                                                                                         Naš program je jasan, poticanje lokalnih proizvođača kojima želimo pomoći da plasiraju svoje proizvode na bjelovarske police ali i na police diljem Hrvatske. Iako Grad Bjelovar i danas potiče proizvođače, mislim da nije dobro da se samo hvalimo da smo poslali određenu količinu novca u opticaj. Treba postaviti jasne standarde, kriterije i moramo zaokružiti cijelu sliku. Nije bitno samo doći i reći: „Mi smo dali novce, ulažemo financijska sredstva, dali smo financijska sredstva, ulažemo u lokalnu proizvodnju, . . .“ Očito je da efekta nema! Ja nisam vidio bilogorski med na policama hrvatskih trgovačkih lanaca. Mi moramo zaokružiti cijelu priču, da (ako već potičemo da znamo da imamo neku post-benefit analizu) da znamo da je taj med došao u prave ruke, . . . Skandalozno je da mješavina meda iz zemalja EU u trgovačkim centrima košta 70,00 kuna, dok se pravi, zdravi bilogorski med na tržnici može naći za 45,00 kuna. Nažalost, građani nemaju naviku kupovati na tržnicama! No, i to je jedan od načina na koji mi želimo dodatno osnažiti naše male proizvođače i tako bjelovarsku tržnicu dignuti na višu razinu, zaključio je, vjerojatno budući gradonačelnik, Dario Hrebak

                                                                                                                                                                             

 

Autor: urednik

Podijeli ovaj članak
468 ad