Dario Hrebak: -Prava stvar za budućnost Bjelovara!

Reambulacija ispravlja netočne podatke stare gotovo 100 godina!

Nakon tri godine završeno je oko 50% posla provođenja tehničke reambulacije na području Grada Bjelovara. Točnije, riječ je o problemu usklađivanja podataka iz zemljišnih knjiga i katastra te stvarnog stanja, gdje su neki podaci stari gotovo 100 godina, rečeno je na konferenciji za novinare na kojoj su, uz gradonačelnika Darija Hrebaka, sudjelovali i pročelnik bjelovarske Područne uprave za katastar Damir Soptija te Dušan Đerić, voditelj Zemljišnoknjižnog odjela pri Općinskom sudu u Bjelovaru.
Podaci koji su u mnogim dijelovima u potpunosti različiti, stvaraju probleme građanima u imovinsko-pravnom pogledu, primjerice u prikupljanju dokumentacije pri kupovini ili prodaji nekretnina, a da ne govorimo koliko odbijaju sve potencijalne investitore koji bi željeli razvijati posao u Bjelovaru, čulo se na konferenciji za novinare.

Problematiku je prepoznao i Grad Bjelovar, koji snosi 60% od ukupnih troškova provođenja tehničke reambulacije te sufinancira rad stručnih povjerenstava kao i materijalne troškove cijelog postupka koji će stajati ukupno nekoliko milijuna kuna. Od 2018. do kraja 2020. godine tako je izdvojio više od 400 tisuća kuna u tu svrhu.

Dario Hrebak: -U tunelu se vidi svjetlo! . . . Bjelovar s ovim projektom postaje jedan od . . .

 

Damir Soptija, pročelnik bjelovarske Područne uprave za katastar: -Do dokumenta “jednim klikom miša”!

Dušan Đerić, voditelj Zemljišnoknjižnog odjela pri Općinskom sudu u Bjelovaru: -Lakše i brže dobivanje podataka!

Gradonačelnik je završio s riječima: -Moramo biti odgovorni a ne populisti i moramo ići u tu priču!

Dario Hrebak: -Prava stvar za budućnost Bjelovara!

f.

Autor: urednik

Podijeli ovaj članak
468 ad