Dejan Nemčić najbolji profesor na svijetu

ŽUPAN DAMIR BAJS PRIMIO DEJANA NEMČIĆA,

NAJBOLJEG PROFESORA NA SVIJETU

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs primio je profesora geografije Dejana Nemčića, koji je na najznačajnijem svjetskom natječaju za učitelje Global Teacher Award 2020. u konkurenciji najboljih učitelja iz 110 zemalja, proglašen najboljim na svijetu.

Riječ je o nagradi koja se dodjeljuje nastavnicima iz cijelog svijeta, a prof. Nemčić jedan je od rijetkih ovogodišnjih dobitnika iz ovog dijela Europe.

Inače, prof. Nemčić rođen je u Bjelovaru, a osnovnu i srednju školu završio je u Garešnici. Trenutno predaje u OŠ „Ivo Andrić“ u Zagrebu i na privatnom visokom učilištu University College Aspira.

Također, Dejan Nemčić je licencirani turistički pratitelj i vodič za Hrvatsku i Europu, a posljednjih godina pokrenuo je različite humanitarne i edukacijske akcije i projekte među kojima treba istaknuti: Uživo sa svih kontinenata, Afrika možemo zajedno, Diverzifikacija stočarstva garešničkog kraja, Deforestacija amazonskih šuma, Titanic – što možemo naučiti o ledenjacima iz te tragedije, Gradnja nove škole u Africi (sjever Tanzanije), Zašto mladi nestaju, Jedan medo jedan život, itd.

Osim titule najboljeg profesora na svijetu Dejan Nemčić može se pohvaliti i brojnim drugim nagradama koje je osvojio u svojoj dosadašnjoj karijeri. Između ostalih dobitnik je nagrade Ponos Hrvatske, a dva puta osvojio je nagradu Bolja Hrvatska (za projekte Uživo sa svih kontinenata i Afrika, možemo zajedno).

Već godinama zajedno s učenicima prof. Nemčić pomaže djeci u Africi te i na taj način unaprjeđuje društvo u kojem živimo.

Navedenim uspjesima, nagradama i vrijednim rezultatima koje je ostvario u dosadašnjoj karijeri prof. Dejan Nemčić promovira i ime Bjelovarsko-bilogorske županije.

„Ova nagrada potvrdila mi je ono što sam započeo prije 10 godina, a to je da se isplati ulagati u obrazovanje. Mogu reći da sam bio stvarno sretan učitelj kada mi je na uvodnom sastanku župan iznosio činjenice koje ste napravili unazad nekog vremena na razini županije i kako ste na drugom mjestu u Hrvatskoj po ulaganju u obrazovanje. Time ste me još više usrećili i potvrdili ono što sam rekao prije 10 godina, a to je da ulaganjem u obrazovanje društvo može ići prema naprijed, država može ići prema naprijed, a samim time i BDP može ići naprijed. Ova nagrada dokazuje i to da se isplati truditi, vjerovati. Mi učitelji imamo tu odgovornost da učenicima pokažemo zašto je dobro ulagati novac u škole i obnove škola i mislim da smo u tome uspjeli. Ono što smo željeli je da učenici u školu dolaze s osmijehom na licu. Ono što je meni još osobno jako drago je da, putujući bilo gdje svijetom, uvijek sam s ponosom nosio svoj grad i županiju. Radit ću to i dalje. Hvala Županiji što je prepoznala obrazovanje kao nešto bitno u državi, hvala vam što ulažete toliko u škole. I jedna poruka za kraj, a ta je da nijedno dijete nije izgubljeno ako ima učitelja koji vjeruje u njega“, rekao je na prijemu prof. Dejan Nemčić.

„Bjelovarsko-bilogorska županija druga je u Hrvatskoj po ulaganjima u obrazovanje. Kada govorimo o Dejanu Nemčiću, govorimo o čovjeku našega kraja, profesoru koji se posvetio svom zvanju i zanimanju, iznad uobičajenog. I meni je drago vidjeti tako ambiciozne ljude, ljude s vizijom, koji su nadišli Garešnicu, Bjelovar, našu županiju, Hrvatsku i došli do toga da budu najbolji na svijetu. Mislim da je ključni element poruka da biti profesor nije samo posao, to je životni poziv koji gospodin Nemčić najbolje pokazuje. Kroz projekte koje je zamislio Bjelovarsko-bilogorska županija će, kao i do sada, biti potpora, a riječ je o projektima vezanima uz svijet. Za nas je čast imati takve ljude koji nas promiču i rade prekrasne stvari, a vezane su uz djecu svijeta i to je ono što želimo“, istaknuo je na prijemu župan Damir Bajs. (bbz.hr)

Autor: urednik

Podijeli ovaj članak
468 ad