DVIJE NOVOZARAŽENE OSOBE COVIDOM 19 NA . . .

DVIJE NOVOZARAŽENE OSOBE COVIDOM 19

NA PODRUČJU BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE
Na području Bjelovarsko-bilogorske županije u posljednja 24 sata potvrđena su 2 nova slučaja oboljelih od koronavirusa čime dolazimo do brojke od trenutno 6 aktivnih slučajeva zaraze u našoj županiji, rečeno je na konferenciji za medije nakon održane današnje sjednice Stožera civilne zaštite Bjelovarsko-bilogorske županije.

DVIJE NOVOZARAŽENE OSOBE COVIDOM 19 NA PODRUČJU BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE
Jedna novozaražena osoba bliski je kontakt osobi kojoj je ranije potvrđen COVID 19, dok se za drugu novozaraženu osobu kontakti još utvrđuju.

„Loše je to što nam se trend pogoršava. U utorak smo imali jednu novozaraženu osobu, jučer još jednu i danas dvije. Loše je i to što imamo puno kontakata od tih novooboljelih. Obrade ovih novooboljelih još su u tijeku i vjerujem da ćemo doći do sto kontakata od ovih novozaraženih osoba. A onda kada ima veliki broj kontakata ti kontakti su, naravno, potencijalno mogući da budu bolesni. Bit će dobro ako iz tih kontakata ne bude bolesnih u što ja sumnjam“, naglasila je na konferenciji za medije dr. Vesna Grgić, epidemiologinja Zavoda za javno zdravstvo BBŽ.

S obzirom na novu situaciju Stožer civilne zaštite Bjelovarsko-bilogorske županije uvodi nove mjere poput ponovnog osiguravanja mjesta za karantenu.

„Ukupne brojke vezane uz koronavirus za našu županiju pokazuju da smo još uvijek s onim županijama s najmanjim brojem zaraženih i na sreću bez preminulih osoba od koronavirusa kao jedni od rijetkih u Hrvatskoj. Ono što je zabrinjavajuće je trend pogoršanja stanja. Jučer smo imali jednog novooboljelog, danas dvoje i tijekom dana ćemo imati sto ljudi u samoizolaciji i to ne smijemo zanemariti. Stožer civilne zaštite je donio nove mjere. Posebno bih naglasio da one mjere koje su donijete i dalje su na snazi, a to znači zabranu ulaska u bolnicu bez prethodnog pregleda, zabrana posjeta u bolnici i u domovima za starije. Od idućeg tjedna imat ćemo ponovno karantenu koja će biti uvedena za područje Bjelovarsko-bilogorske županije gdje bi mogli smjestiti ljude koji imaju takvu potrebu, odnosno mjesto za samoizolaciju“, naglasio je župan Damir Bajs

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji virus se nije probio u zdravstveni sustav niti u domove za starije i nemoćne i cilj je da tako ostane i dalje.‼️„Sve naše sugrađane bih pozvao da budu disciplinirani, da ova situacija koja pokazuje trend pogoršanja nam je opomena da svi moramo slušati mjere Stožera, aktivnosti koje nam propisuju naši epidemiolozi i mjere opreza i da moramo biti svi zajedno u borbi protiv koronavirusa. Želimo biti i dalje ono što jesmo, a to znači županija bez umrlih od koronavirusa s relativno najmanjim brojem zaraženih u Hrvatskoj i omogućiti da zdravstvena situacija za sve nas koji živimo ovdje bude povoljna koliko je god to moguće. To ne ovisi samo o Stožeru, o zdravstvu, o policiji, nego to ovisi o nama samima“, zaključio je župan Damir Bajs. (bbz.hr)

#ostanimoodgovorni

Autor: urednik

Podijeli ovaj članak
468 ad