GOTOVO 20 TISUĆA KUNA POTPORE UDRUZI . . .

GOTOVO 20 TISUĆA KUNA POTPORE BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE UDRUZI UMIROVLJENIKA OPĆINE VELIKI GRĐEVAC

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs i predsjednica Udruge umirovljenika općine Velike Grđevac Marija Kalenik potpisali su Ugovor o dodjeli sredstava Bjelovarsko-bilogorske županije Udruzi umirovljenika općine Veliki Grđevac vezan uz ovogodišnji Javni poziv za programe i projekte umirovljeničkih udruga.

Udruga umirovljenika općine Veliki Grđevac na navedeni Javni poziv prijavila je projekt pod nazivom „Sport, druženje, putovanje“ za koji će Bjelovarsko-bilogorska županija osigurati sredstva u iznosu od 19.500 kuna.

„Postojimo 11 godina, a broj članova nam se uglavnom kreće od 90 do 130. Trenutno nas ima 115. Djelujemo kroz pjevački zbor i mušku i žensku grupu pikada. Pojavljujemo se na raznim događajima, gostujemo gdje nas se pozove i zadovoljstvo nam je što još imamo energije za rad i druženje. Ovo je sedma godina kako nas Bjelovarsko – bilogorska županija financijski podupire. Kroz to vrijeme smo obnovili i uljepšali prostor u kojem se družimo i boravimo. Nadamo se da će korona kriza završiti čim prije kako bismo opet mogli putovati, okupljati se i sudjelovati na manifestacijama. Svake godine obilježavamo Dan žena, Martinje i odradimo godišnju skupštinu, rekla je predsjednica Udruge umirovljenika Veliki Grđevac.

„Županu i Županiji se zahvaljujem na dosadašnjoj, ali i budućoj suradnji. Imamo dosta projekata koje smo zajedno odradili, a većina se odnosi na poboljšanje kvalitete života naših mještana. Drago mi je da Udruga umirovljenika iz Velikog Grđevca funkcionira jako dobro i da su članovi aktivni. Najbolji pokazatelji kontinuiranog djelovanja umirovljenika je njihova stalna prisutnost na raznim događajima i manifestacijama, prijavljivanje na projekte, suradnja sa drugim udrugama i organizacijama“, istaknuo je načelnik Općine Veliki Grđevac, Tomislav Pavlečić.

Kada je riječ o umirovljeničkim udrugama Bjelovarsko-bilogorska županija, bez obzira na pandemiju koronavirusa i uštede u pojedinim segmentima, izdvajanja za umirovljeničku populaciju nije smanjivala.

Tako je u proračunu Bjelovarsko-bilogorske županije za naše sugrađane treće životne dobi osigurano 1.2 milijuna kuna, što našu Županiju svrstava na prvo mjesto ljestvice hrvatskih županija kada je riječ o izdvajanjima za umirovljeničku populaciju.

„Poznato je da svaki peti stanovnik naše županije pripada skupini starije životne dobi. Da bi kvaliteta njihova života bila na što višoj razini, mi smo se obvezali na provođenje niza projekata i programa koji se vežu za razne životne segmente, poput informatičkih radionica, pomoći starijim osobama u njihovim kućanstvima, uređenja prostora u kojima se održavaju manifestacije, a tu su i nezaobilazna putovanja, sportski susreti i drugo. Ukoliko dođe do potrebe prenamjene ovih sredstava zbog pandemije koronavirusa, mi ćemo to umirovljenicima i omogućiti. Od drugih važnih projekata, svakako bih istaknuo temeljitu obnovu Doma za starije osobe u Bjelovaru u vrijednosti više od 13 milijuna kuna. Tu je i program “Za žene Bjelovarsko – bilogorske županije” putem kojeg se brinulo o 350 korisnika diljem naše županije, a koji su na taj način dobivali prijeko potrebnu pomoć u svojim kućanstvima“, zaključio je župan Damir Bajs. (bbz.hr)

Autor: urednik

Podijeli ovaj članak
468 ad