SANACIJA KROVIŠTA NA OŠ „MATE LOVRAKA“

SANACIJA KROVIŠTA NA OŠ „MATE LOVRAKA“ VELIKI GRĐEVAC ZAVRŠNI KORAK U INVESTICIJSKOM CIKLUSU U ŠKOLSTVO NA PODRUČJU OPĆINE VELIKI GRĐEVAC VRIJEDNOM PREKO 15 MILIJUNA KUNA

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs i vlasnik Tesarsko-zidarskog obrta „Sabljak“ Pero Sabljak potpisali su ugovor o sanaciji krovišta na OŠ „Mate Lovraka“ Veliki Grđevac.

Radovi na sanaciji krovišta, odnosno zamjeni dijela krovišta vrijedni su 443.430 kuna, od kojih će Bjelovarsko-bilogorska županija izdvojiti 243.430 kuna, dok će Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije osigurati 200.000 kuna.

Zamjena dijela krovišta na velikogrđevačkoj OŠ „Mate Lovraka“ završni je dio ulaganja Bjelovarsko-bilogorske županije kako u matičnu školu Mate Lovraka tako i u cjelokupno školstvo na području općine Veliki Grđevac.

„Na školi smo tijekom 2015. godine imali radove energetske obnove putem poziva koji nije mogao obuhvatiti i sanaciju krovišta, tako da smo preostali dio radova obavljali tijekom narednih godina, onako kako nam je situacija dopuštala. Prije dvije godine smo završili dio krovišta i školsku knjižnicu, a sada smo u prilici da odradimo i taj zadnji korak, odnosno zamjenu dijela krovišta. Za vrijeme jačih oborina krovište je prokišnjavalo u učionice razredne nastave gdje imamo jako dobru informatičku opremu za koju bi bilo šteta da propadne. Županija nam zaista jako puno pomaže, kako bi se učenicima i nama djelatnicima omogućili što bolji uvjeti za rad“, istaknula je ravnateljica škole Marina Balen.

Naime, ulaganja Bjelovarsko-bilogorske županije u partnerskom odnosu s OŠ „Mate Lovraka“ u projekte obnove matične škole sada dostižu iznos od 8.5 milijuna kuna čime se unaprjeđuje kvaliteta održavanja nastave i rada za 183 učenika i 51 zaposlenika škole.

Također, na području općine Veliki Grđevac obnovljena je školsko-sportska dvorana pri Osnovnoj školi Mate Lovraka, a temeljito su energetski obnovljene i područne škole u Pavlovcu i Donjoj Kovačici čime se premašuje iznos od 15 milijuna kuna ulaganja u školstvo na području općine Veliki Grđevac.

„Županija ima veliku ulogu u poboljšanju uvjeta školovanja naših učenika. Sretni smo i zadovoljni zbog odlične suradnje s Bjelovarsko – bilogorskom županijom i nadamo se da ćemo na taj način nastaviti raditi i dalje“, istaknuo je Tomislav Pavlečić, načelnik Općine Veliki Grđevac.

Treba istaknuti kako su na području Bjelovarsko-bilogorske županije 44 škole obuhvaćene europskim projektom energetske obnove u koje će ukupno biti uloženo 160 milijuna kuna.

Do sada su radovi završeni ili su pri završetku na 30 školskih objekata, što znači da 40% naših učenika ide u novoobnovljene škole.

Ulaganja su to koja u velikoj mjeri doprinose činjenici da je Bjelovarsko-bilogorska županija druga u Hrvatskoj po ulaganjima u školstvo, a upravo ulaganje u obrazovanje, djecu i znanje prioritet je Bjelovarsko-bilogorske županije.

„Naša Županija je sa zadnjeg mjesta u Hrvatskoj skočila na drugo mjesto po visini ulaganja u školstvo. Na području Bjelovarsko – bilogorske županije trenutno imamo 44 škole koje su obuhvaćene europskim projektom energetske obnove, a u koje će ukupno biti uloženo 160 milijuna kuna. Do sada su radovi završeni ili su pri završetku na 30 školskih objekata, što znači da 40 posto učenika ide u novoobnovljene, ali i novoopremljene škole. Podsjećam i na izgradnju Centra izvrsnosti pri Medicinskoj školi Bjelovar i nove Glazbene škole Vatroslav Lisinski. Ulaganja su to koja u velikoj mjeri doprinose činjenici da je Bjelovarsko – bilogorska županija druga u Hrvatskoj po ulaganjima u školstvo, a upravo ulaganja u obrazovanje, djecu i znanje prioritet je Bjelovarsko – bilogorske županije. Bez obzira na korona krizu, mi nećemo stati sa projektima“, rekao je župan Damir Bajs. (bbz.hr)

Autor: urednik

Podijeli ovaj članak
468 ad