GRAĐANI IZABRALI VIZUALNI IDENTITET . . .

GRAĐANI IZABRALI VIZUALNI IDENTITET

NOVE ZGRADE OPĆE BOLNICE BJELOVAR

Građani su izabrali vizualni identitet nove zgrade Opće bolnice Bjelovar najvećeg projekta javne namijene u povijesti grada Bjelovara, Bjelovarsko-bilogorske županije i ovog dijela Hrvatske.

Tako će pročelje nove zgrade bolnice biti plavo – sive boje, jer od 4219 glasova građana njih čak 1887 glasovalo je za plavo-sivu varijantu, odnosno 45%.

1309 glasova stiglo je za smeđu – beige varijantu, odnosno 31% glasova, dok je najmanji broj glasova 1023 dobila bijela boja, odnosno 24%.

Tako su građani bili partner investitoru Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i Općoj bolnici Bjelovar odredivši konačan izgled bolnice ostavivši tako trag ovog vremena za budućnost.

Radovi na izgradnji nove bolničke zgrade vrijedni 272 milijuna kuna u punom su jeku, a sada će izvođač radova nakon odluke građana krenuti u nabavu vanjskih ploča za izradu pročelja kako bi nova bjelovarska ljepotica poprimila u konačnici svoj vanjski izgled.

Podsjetimo, odabir boja bio je ponuđen u dogovoru sa strukom, odnosno Konzervatorskim odjelom u Bjelovaru, jer bolnica se gradi na prostoru koje je zaštićeno kulturno dobro te projektantom, a glasovanje je trajalo od 21. studenog do 6. prosinca u ponoć.

Bio je to jedinstveni način izabira pročelja jedne zgrade javne namjene, a kako će ona izgledati izabrali su upravo oni za koje se ona gradi, a to su građani Bjelovarsko-bilogorske županije, ali i svi građani koji svoju zdravstvenu skrb ostvaruju u Općoj bolnici Bjelovar, njih oko sto i trideset tisuća.

Župan Damir Bajs, dipl.iur.: 272 milijuna kuna vrijedan je projekt!

Prim. Ali Allouch, ravnatelj OB Bjelovar:

Sad se točno vidi koliko je važno imati ovakvu bolnicu!

Milan Pezelj, pročelnik Konzervatorskog odjela u Bjelovaru:

-Ovaj odabir je u svim okvirima konzervatorskih pravila!

„Drago mi je da je ovaj odabir prošao u znaku visokog odaziva građana. Uvjerljiva je i legitimna količina glasova u ukupnom gledanju, ali i za ovu plavo – sivu varijantu koja je odabrana. Moram napomenuti kako su sve tri varijante prethodno bile usklađene i s projektantima i s konzervatorskim predispozicijama i investitorom tako da je ovaj odabir u svim okvirima konzervatorskih pravila“, naglasio je Milan Pezelj, pročelnik Konzervatorskog odjela u Bjelovaru.

Mirko Habijanec, predsjednik Uprave Radnika Križevci:

-Ukupna veličina objekta veća je od 20 tisuća kvadratnih metara!

 

Autor: urednik

Podijeli ovaj članak
468 ad