KREĆU RADOVI NA OBNOVI PODRUČNE ŠKOLE . . .

NASTAVLJAJU SE ULAGANJA BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE U OŠ „IVANA VITEZA TRNSKOG“ NOVA RAČA- KREĆU RADOVI NA OBNOVI PODRUČNE ŠKOLE DAUTAN

Bjelovarsko-bilogorska županija nastavlja investicijski ciklus ulaganja u Osnovnu školu „Ivana Viteza Trnskog“ Nova Rača. Nakon što je danas potpisan ugovor s izvođačem radova, uz prisustvo bjelovarsko-bilogorskog župana Damira Bajsa, kreće temeljita obnova Područne škole Dautan.

Riječ je o projektu vrijednom 663 000 kuna, ujedno i 47. školskom objektu na području Bjelovarsko-bilogorske županije za koji je potpisan ugovor s izvođačem radova za temeljitu obnovu.

Dario Jaušić, ravnatelj OŠ „Ivana Viteza Trnskog“ Nova Rača: -Priča oko ovog projekta počela je još 2014. godine

Ivan Marković, (Grad-IM): -Što se tiče same obnove, malo je specifična!

Obnovit će se tako još jedna manja županijska područna škola, a cilj Bjelovarsko-bilogorske županije i njenog čelnog čovjeka župana Damira Bajsa je da sve škole kojima je Županija osnivač, kako velike matične, tako i male područne budu obnovljene.

Radovi energetske obnove Područne škole Dautan obuhvaćaju postavljanje vanjske ovojnice, vanjske stolarije, izolaciju stropa prema negrijanom tavanu, postavljanje nove LED rasvjete, rekonstrukciju grijanja.

Nakon što budu završeni, Bjelovarsko-bilogorska županija osigurat će sredstva i za potrebne dodatne radove koji nisu obuhvaćeni projektom, a školu će opremiti i novim namještajem, sve kako bi učenici, njih 6, i zaposlenici škole imali uvjete rada i održavanja nastave primjerene vremenu u kojem živimo. (bbz.hr)

Kristina Barešić, učiteljica OŠ „Ivana Viteza Trnskog“ Nova Rača: -Veselimo se obnovi kompletne škole!

Darko Knežić, načelnik Općine Nova Rača: -Naznaka da mladi ne napuštaju selo!

Kada je riječ o ulaganjima u Osnovnu školu „Ivana Viteza Trnskog“ Nova Rača, do sada su već obnovljene matična školska zgrada, kao i područne škole u Međurači i Severinu čime se ulaganja u školstvo vezana uz Osnovnu školu „Ivana Viteza Trnskog“ zajedno s područnim školama posljednjih godina penju na preko 3.5 milijuna kuna.

Treba istaknuti kako Bjelovarsko-bilogorska županija veliku pažnju posvećuje daljnjem razvoju i unaprjeđenju školstva na svom području, s investicijama većim od 250 milijuna kuna uspješno koristeći europska sredstva.

Naime, Bjelovarsko-bilogorska županija druga je na ljestvici hrvatskih županija kada je riječ o ulaganjima u školstvo i obrazovanje, a najveći dio sredstava odnosi se upravo na energetske obnove, dogradnje ili izgradnje 50 školskih objekata.

Damir Bajs, župan: -To je zapravo pokazatelj čemu treba težiti!

Foto-raport:

 

Autor: urednik

Podijeli ovaj članak
468 ad