KRENULA IZGRADNJA NOVE BJELOVARSKE LJEPOTICE . . .

KRENULA IZGRADNJA NOVE BJELOVARSKE LJEPOTICE NOVE ZGRADE GLAZBENE ŠKOLE VATROSLAVA LISINSKOG – NEKA BUDE NA PONOS SVIMA NAMA KAŽE ŽUPAN DAMIR BAJS

Još jedan veliki i značajan projekt Bjelovarsko-bilogorske županije krenuo je u realizaciju, a riječ je o izgradnji nove zgrade glazbene škole Vatroslava Lisinskog u Bjelovaru vrijedne gotovo 25 milijuna kuna.

Posao izgradnje dobila je zajednica ponuditelja Radnika Križevci i Hidroregulacije Bjelovar, a danas su i uvedeni u posao i krenuli su radovi na samoj izgradnji. Time Bjelovarsko-bilogorska županija nastavlja s provođenjem investicija unatoč korona krizi i potvrđuje status najvećeg investitora ne samo u našoj županiji, već i ovom dijelu Republike Hrvatske.

„Dali smo obećanje da ćemo izgraditi novu glazbenu školu i obećanje smo i ispunili. To je naš dug prema generacijama profesora i učenika koji svojim marljivim radom i talentom promiču kulturu u svome gradu, ali i daleko šire. Neka nova zgrada glazbene škole u Bjelovaru bude na ponos svima nama“, kaže župan Damir Bajs.

Nova bjelovarska ljepotica prostirat će se na 2 730 četvornih metara bruto površine, zgrada se gradi na četiri kata, a nalazi se na adresi Vlahe Paljetka 5, odnosno preko puta zgrade Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske.

U sklopu škole gradi se i koncertna dvorana sa 120 sjedećih mjesta koja će se moći koristiti i za izvannastavne sadržaje čime će se omogućiti novi moderan prostor za održavanje društveno-kulturnih sadržaja u gradu Bjelovaru.

Izgradnja nove zgrade glazbene škole značit će potpuno novi standard rada za 400-ak učenika i 50 zaposlenika i vanjskih suradnika te vrijedne glazbene obrazovne institucije i ne manje važno stvorit će se uvjeti za održavanje jednosmjenske nastave.

Učenici glazbene škole sada nastavu pohađaju na dvije lokacije, jednoj u školi u centru grada za njih malenom i neadekvatnom prostoru te u bivšem Đačkom domu u Bjelovaru. Izgradnjom nove škole uvjeti obrazovanja našim mladim glazbenicima drastično će se promijeniti na bolje i dobit će novu modernu glazbenu školu – školu 21. stoljeća.

„Ovo će biti zgrada u kojoj će sigurno raditi 400-ak učenika i 50-ak profesora. Nadamo se da će biti prostora i za obogaćivanje programa. Ove godine ćemo kroz naš Glazbeni tjedan obilježiti 100 godina sustavnog obrazovanja, a za dvije godine ćemo obilježiti 65 godina djelovanja srednje škole tako da ima dovoljno razloga da svi budemo sretni i zadovoljni“, rekla je ravnateljica Glazbene škole „Vatroslav Lisinski“ Sonja Štefanac.

„Objekt je klasična armirano betonska konstrukcija, vrlo moderna zgrada. Pripremni radovi koji su krenuli vežu se i uz geomehaniku i temelje koji će uslijediti nakon početnog čišćenja. Očekujemo dobru dinamiku izvođenja radova u svim zadanim rokovima. Bit će to ljepotica svima nama na ponos, a građanima i samim korisnicima vrhunski objekt za korištenje s najmodernijim učionicama, prostorima, opremom. Dobro je uklopljena arhitektonski. Projektom je predviđena vrhunska akustika. U suradnji sa Županijom to će se realizirati na najvišoj mogućoj razini“, istaknuo je projektant tvrtke M Plan d.o.o. Hrvoje Malčić.

„Iznimno smo zadovoljni. S današnjim danom uvedeni smo u posao. Krenuli smo s čišćenjem gradilišta, s pripremom. U početku će ovdje raditi od 10 do 12 ljudi, a kasnije do 30 ljudi. Što se tiče gradnje, moramo ugraditi oko 2000 kubika betona, 9000 kvadrata oplate i 160 armature“, naglasio je Krešimir Habijanec, direktor tvrtke Hidroregulacija Bjelovar Krešimir Habijanec.

Bjelovarsko-bilogorska županija druga je županija u Hrvatskoj po ulaganjima u školstvo i u punom je zamahu kada govorimo o energetskoj obnovi naših škola, ali i dogradnji škola te izgradnji novih. Radi se o čak 50 projekata u školstvu čime se bitno mijenjaju uvjeti školovanja u našoj županiji pri čemu županija uspješno koristi europska sredstva.

No, Europska unija ne financira gradnju novih škola stoga se Bjelovarsko-bilogorska županija odlučila zbog potreba i višegodišnjih nastojanja izgraditi novu glazbenu školu u Bjelovaru i jedan je to od projekata koji Županija provodi na području grada Bjelovara gdje županijski projekti iznose 400 milijuna kuna.

„Kao župan i Bjelovarčanin istaknuo bih da mi je veliko zadovoljstvo da Bjelovar ovoga trenutka ima niz iznimno velikih i povijesnih županijskih investicija. Prva je naravno gradnja nove zgrade Opće bolnice Bjelovar, najveće zgrade koja će biti napravljena ne samo u županiji, nego u ovom dijelu Hrvatske. Sada krećemo s radovima nove zgrade Glazbene škole koja će biti najljepša zgrada u Bjelovaru. To je dug svih nas prema generacijama učenika i profesora koji su ovdje radili i koji pronose glas o nama ne samo kroz Hrvatsku nego kroz svijet. Zgrada je to koja bi prvenstveno trebala služiti učenicima i profesorima, ali i svima drugima kroz kulturna i društvena zbivanja“, rekao je župan Damir Bajs.

 

Autor: urednik

Podijeli ovaj članak
468 ad