Melem za dušu!

Završni koncert pjevačke sezone

Vox feminae

 

U nedjelju, 16.6.2019. bjelovarski ženski pjevački zbor Vox feminae izveo je svoj završni godišnji  koncert u Domu kulture. Zbor već tri godine uvježbava profesor Ivan Mihajlović koji je zajedno s umjetničkim vijećem Vox feminae izabrao glazbeni repertoar za ovu svečanost koju su Voxice priredile svojoj vjernoj bjelovarskoj publici.

Izvodile su sakralne skladbe na latinskom jeziku, od kojih su neke bile klasične, a neke suvremenijeg datuma. Njeguju i izvođenje skladbi hrvatskih skladatelja pa su u toj kategoriji (uz skladbu Život i Koja je najljepša pjesma) izvele i Zbor Hrvatica iz opere Porin (libreto Dimitrija Demetra) skladatelja Vatroslava Lisinskog. Neke od izvedenih skladbi dio su natjecateljskog repertoara kojim će se Vox feminae predstaviti na 52. Susretu hrvatskih pjevačkih zborova u Rovinju u listopadu 2019. Kako publika voli čuti i zborske obrade drugih žanrova, izvele su pop skladbu See you again (org. Wiz Khalifa i Charlie Puth) u kojoj je fantastičan solo otpjevala Ana Fistrić Kovačević i The lion sleeps tonight (afričko pleme Zulu). Različite žanrove uvodnim najavama za svaku skladbu opisala je voditeljica programa Anita Vegh, a pratnju na klaviru pružila je Ivana Šošić.

Posebno iznenađenje koncerta bila je prijateljska suradnja s instrumentalnim sastavom Public hit factory iz Zagreba kojeg čine mladi akademski obrazovani glazbenici. Između prvog i drugog dijela koncerta gosti su izvodili popularne pop rock skladbe među kojima i Pretty woman (org. Roy Orbison) te The winner takes it all (org. ABBA). Dodatno iznenađenje Voxica njihovoj publici, i nešto još neviđeno na bjelovarskoj pozornici, bila je skladba Bring me little water Silvy koju su djevojke izvele acapella i uz ritmički ples pljeskanjem, tapšanjem i stepanjem. Kako i same navode, mjesta za poboljšanje uvijek ima te se vesele budućim izazovima i napretku svog zbora.

Koncert je završio skladbom Vjeruj u ljubav koju su Voxice iz srca otpjevale uz klavirsku pratnju svog dirigenta prof. Ivana Mihajlovića i uz instrumentalnu pratnju sastava Public hit factory. Prema dojmovima publike tijekom i nakon koncerta, bila je ovo jedna vrlo fina vokalno-instrumentalna poslastica Vox feminae, ugodna uhu i oku.

 

Autor: urednik

Podijeli ovaj članak
468 ad