“Načelnik to odlično radi!”


SVEČANO OTVORENA CESTA GORNJE ZDELICE

“Načelnik to

odlično radi!”

Načelnik Općine Kapela Danijel Kovačec i bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs, otvorili su Općinsku nerazvrstanu cestu Gornje Zdelice.

Na zadovoljstvo svih mještana Gornjih Zdelica, cesta koja je bila u lošem stanju dugi niz godina došla je na red za obnovu. Dionica duga 1000 metara dobila je potpuno novi izgled, a vrijednost radova iznosila je 300 000 kuna, što je u potpunosti financirala Općina Kapela.


Uskoro još novih cesta
-Obnova ove ceste je moj posao i ja samo odrađujem ono što je dio mog posla i gledam da to radim čim bolje! Ovo za Zdelice nije kraj. Mi smo prijavili cestu sve do Donjih Mosti i cilj nam je da to odradimo. U boljoj smo poziciji nego ŽUC, jer možemo kandidirati nerazvrstane ceste na projekte Europske Unije. Sama Županija i Županijska uprava za ceste, pokazali su dobru volju. Potpisali smo dva sporazuma, a uskoro ćemo otvoriti i cestu Visovi – Kobasičari. Za dionicu Nove i Srednje Diklenice potpisali smo sporazum i uskoro će krenuti asfaltiranje. Asfaltiramo ceste zajedno sa Županijom kako bi održali nivo. Zahvaljujem se županu i Županiji te ŽUC-u što nam pomažu i osjete i vide našu problematiku. Mi uvijek imamo podršku župana, rekao je, prilikom svečanog otvaranja ceste, Danijel Kovačec, načelnik Općine Kapela. 

“. . . vjerujem da se to može!”

-Meni je drago da je Općina svojim naporima, a načelnik to odlično radi, napravila svoj posao, a to je osiguranje normalnog standarda ljudima našeg kraja. Kada govorimo o Županiji, mi odlično surađujemo s Općinom Kapela. Što se tiče cesta, počeo je segment asfaltiranja cesta. Jednu smo napravili u Staroj Diklenici, jedna se gradi u Kobasičarima, a treća će biti u Novoj Diklenici. Kada bi svake godine uspjeli riješiti tri ceste brzo bi riješili sve probleme, a vjerujem da se to može u partnerskom odnosu. Ako ovako i nastavimo sve ćemo riješiti jer zajedno možemo bolje, izjavio je župan Damir Bajs.

Podsjetimo, Bjelovarsko-bilogorska županija je nakon gotovo četiri godine pauze, lani krenula s programom cestogradnje na svom području. Tako je prošle godine na području općine Kapela obnovljena dionica Stara Diklenica u duljini od 1100 metara u vrijednosti od 900.000,00 kuna. Riječ je o dionici makadamske ceste koja je presvučena novim slojem asfalta, a investitor radova bila je Županijska uprava za ceste.

Također, u tijeku su radovi i na dionici Visovi – Kobasičari, duljine 1290m, a uskoro se očekuje početak radova na dionici Nova Diklenica.  Riječ je o dionicama koje će se financirati u omjeru 50-50 i to Županijske uprave za ceste i Općine Kapela. (www.bbz.hr)

Autor: urednik

Podijeli ovaj članak
468 ad