Novi preddiplomski stručni studij

Visoka tehnička škola u Bjelovaru dobila

Dopusnicu za izvođenje novog

preddiplomskog stručnog studija

Računarstvo

 U jesen počinju upisi na novi stručni studij Računarstvo na Visokoj tehničkoj školi u Bjelovaru.
Treći je to stručni studij, uz Mehatroniku i Sestrinstvo, kojim su se stekli glavni preduvjeti da Bjelovar postane veleučilišni grad. Rečeno je to na konferenciji za novinare održanoj danas, 21. srpnja 2017. godine na kojoj su sudjelovali gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak i dekanica VTŠ dr. sc. Zrinka Puharić sa suradnicima. Konferenciji se pridružila i predstavnica Erste Banke Željka Špehar budući je Erste Banka s Visokom tehničkom školom potpisala Sporazum o strateškom partnerstvu na osnivanju preddiplomskog stručnog studija Računarstvo.

Visoka tehnička škola Bjelovar osnovana je 2007. godine i Grad Bjelovar je njen jedini osnivač. Danas je Visoka tehnička škola izrasla u prepoznatljivu visokoškolsku ustanovu u regiji na kojoj u akademskoj 2016./2017. studira 705 studenata na dva priznata preddiplomska stručna studija, Mehatronika i Sestrinstvo.

Studij je do 20. srpnja 2017. godine završilo 509 studenata: 124 stručnih prvostupnika inženjera Mehatronike i 385 stručnih prvostupnika Sestrinstva.

U tijeku su upisi nove generacije studenata Mehatronike i Sestrinstva koji će studij započeti 1. listopada 2017. godine. Njima će se od jeseni pridružiti i 60 studenata preddiplomskog stručnog studija Računarstvo za koje će natječaj biti objavljen u jesenskom upisnom roku. Cijena iznosi 7.500,00 kuna godišnje za redovne studente te 10.500,00 kuna za izvanredne.

Sve o tome bit će objavljeno na web stranicama Visoke tehničke škole u Bjelovaru: www.vtsbj.hr koja se nalazi na adresi Trg Eugena Kvaternika 4.

                                                                                                                                                                 Ljiljana Balažin
FOTO: Ljiljana Balažin

 

 

Autor: urednik

Podijeli ovaj članak
468 ad