Obilazak dežurnih službi 1.1.2019.

Tradicionalno nakon novogodišnje noći predstavnici Bjelovarsko-bilogorske županije i Grada Bjelovara posjetili su dežurne službe te rodilište Opće bolnice Bjelovar.

Obilazak dežurnih službi

Prva beba rođena na području naše županije je maleni Neo. Dječak je drugo dijete majke Irme Unušić i oca Antonija Vujnovića. Neo je težak 3,5 kilograma i dugačak 52 centimetra,a na svijet je došao tri sata iza ponoći. Ponosnoj majci prigodne poklone uručili su: prof. Bojana Hribljan, zamjenica župana, prof. Valna Bastijančić Erjavec, zamjenica gradonačelnika Grada Bjelovara i, naravno, ravnatelj Opće bolnice Bjelovar, Ali Allouch, dr. med. spec. opće kirurgije, spec. ortopedije i traumatologije
Prilikom posjeta rodilištu, voditelj Odjela, prim. dr. sc. Tibor Toth, dr. med., spec. ginekologije i opstetricije, izvijestio je kakva je bila prošla, 2018. godina:

Preokrenuli trend pada broja poroda!

 „Zadovoljstvo mi je izjaviti da smo prošle godine imali 54 poroda više nego godinu prije i da se nadamo da smo preokrenuli trend pada broja poroda koji je bio zadnjih godina. U 2018. smo imali 568 porođaja. To je 11% više nego godinu ranije“, rekao je, između ostalog, prim. Tibor Toth.

Foto-raport iz OB Bjelovar

Novogodišnja noć protekla mirno!
Dobra je vijest da je novogodišnja noć protekla mirno, kako u Centru za hitnu medicinu tako i u PU bjelovarsko-bilogorskoj i Vatrogasnoj zajednici BBŽ.
„Novogodišnja noć protekla je mirno. Bilo je par slučajeva s lakšim povredama, zaista zanemarivo prema prijašnjim novogodišnjim noćima“, istaknula je voditeljica Centra za hitnu medicinu Karmela Caparin, dr. med. specijalist infektolog.

„Novogodišnja noć na nivou županije bila je relativno mirna. Tijekom noći su bila dva narušavanja javnog reda i mira, na području grada Bjelovara i u Daruvaru, ali koji se ne dovode u vezu s novogodišnjim dočekom. Dogodila se jedna prometna nesreća s materijalnom štetom u Bjelovaru“, izjavio je Jadranko Kalanja, voditelj smjene Operativno komunikacijskog centra PU bjelovarsko-bilogorske.

„Zadnja intervencija na području županije bila je u Bjelovaru 30.12. Što se tiče ostatka županije, u novogodišnjoj noći nije bilo nikakve intervencije. U prošloj godini bilo  je 460 događaja. U operativnom djelovanju, 2018.godine poboljšani su uvjeti zbog toga što je u Grubišnom Polju proradila Javna vatrogasna postrojba“, naglasio je između ostalog Željko Mesec, zapovjednik županijske Vatrogasne zajednice.

„Novogodišnja noć je protekla u najboljem redu. Nije bilo nikakvih intervencija ni incidenata. Također, novogodišnji vatromet i sve ostale manifestacije koje su se odvijale u Bjelovaru, protekle su u najbolje redu. 2018. godinu pamtiti ćemo po nekim velikim projektima koji su započeli i odrađuju se . . .“, rekao je između ostalog Davor Đalog, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Bjelovara.

 

Prilikom obilaska dežurnih službi zamjenica župana, Bojana Hribljan, poželjela je našim sugrađanima sve najbolje u novoj godini i istaknula najvažnije županijske projekte u nadolazećem razdoblju.

Težište je stavljeno na zdravstvo i obrazovanje!

„Najveće težište stavljeno je na zdravstvo i obrazovanje. Uspjeli smo obnoviti domove zdravlja. Spremamo se u izgradnju bolnice koja će krenuti ove godine. Puno smo uložili i u zdravstvenu opremu te smo ponosni i sretni što je ta oprema počela stizati u naše domove zdravlja. Poduzeli smo i mjere da naši liječnici ostanu na području županije, ali i da dođu oni koji traže zaposlenje jer im dajemo sve pogodnosti. Škole su u energetskoj obnovi, neke su već završene, neke su tek krenule. To su projekti vrijedni 130 milijuna kuna, samo u školstvu. Ulažemo u opremu škola, u namještaj. Veliki je posao pred nama, Županija sudjeluje u mnogim europskim projektima. Mi smo ove godine duplo povećali izdvajanja za naše udruge u kulturi, za umirovljenike, braniteljske udruge. Gledamo da kvaliteta života naših građana bude što veća, da svojim programima obogaćuju i život županije i svoj vlastiti te da ova županija bude mjesto gdje će se ljudi dobro osjećati, gdje će ostvarivati svoje želje i potencijale i da mi kao lokalna zajednica dajemo im svu moguću podršku koliko je to na nama“, naglasila je Bojana Hribljan, zamjenica župana.

Što je izjavila prof. Valna Bastijančić Erjavec, zamjenica gradonačelnika Grada Bjelovara – zbog greške na diktafonu, nije ostalo zabilježeno. Uskoro ćemo ispraviti grešku zbog greške!

 

Autor: urednik

Podijeli ovaj članak
468 ad