Od 58 . . . 37 . . .

DODJELJENE NAGRADE ZA NAJBOLJE DJEČJE FILMOVE U OKVIRU DJEČJEG FILANTROPSKOG FILMSKOG FESTIVALA

Od 58 . . .

37 . . .

U organizaciji Regionalne zaklade za lokalni razvoj “Zamah” u suradnji s Bjelovarsko-bilogorskom županijom, održana je svečana dodjela priznanja za dječje filmove (u sklopu Dječjeg filantropskog filmskog festivala) u Športsko-rekreacijskom centru Kukavica.

U sklopu projekta pod nazivom„Stvaranje filantropske kulture u Hrvatskoj“ financiranog iz EU programa IPA 2012. organizirala se svečana dodjela priznanja za dječja filmska ostvarenja. Ovo je prva godina kako Zaklada Zamah organizira Dječji filantropski filmski festival. Prijave za Dječji filantropski filmski festival primale su se online putem i trajale su od prosinca 2016. do ožujka 2017. godine. U tom razdoblju zaprimljeno je 58 prijavnica s filmovima, od čega je 37 filmova zadovoljilo unaprijed propisane i objavljene kriterije.

Pričalice“ najbolji film festivala

Stručni žiri izdvojio je deset najboljih filmova koji su bili prikazani u Kukavici, a proglašena su tri najbolja filma. Treće mjesto osvojio je film „Hej, čuješ li me?“ OŠ Stubičke Toplice. Drugo mjesto osvojio je film „Da bismo srcem gledati znali“ OŠ Strahoninec, dok je najbolji film festivala proglašen film „Pričalice“, OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica, koji govori o podučavanju romske djece hrvatskom jeziku. Autori su nagrađeni pretplatom na hrvatske filmske časopise, fotoaparatom Cannon EOS 12000D i objektivima.

“Zamah u razvoju civilnog društva!”

-Dječji filantropski filmski festival jedini je u svijetu koji u prvi plan stavlja čovjekoljublje, daje pozitivna rješenja te želi filmom pokazati kako se putem filantropije svijet oko nas mijenja na bolje. Činiti dobro trebamo svi zajedno i svakoga dana. Želim istaknuti da Bjelovarsko-bilogorska županija razvija odličnu suradnju s Regionalnom zakladom za lokalni razvoj „Zamah“ već unatrag nekoliko godina, a želimo zajedno postići zamah u razvoju civilnog društva, rekla je prilikom otvaranja filmskog festivala Đurđica Ištef Benšić, zamjenica župana.

Nakon dodjele nagrada, uslijedile su filme radionice te obilazak Kulturnog centra Mato Lovrak.

Autor: urednik

Podijeli ovaj članak
468 ad