Prijem za najbolje učenike BBŽ

ŽUPAN BAJS NAGRADIO NAJBOLJE UČENIKE

BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE

 

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs donio je Odluku o nagrađivanju učenika osnovnih i srednjih škola Bjelovarsko-bilogorske županije za postignute rezultate na državnim natjecanjima za školsku godinu 2018./2019. Sukladno tomu župan Damir Bajs primio je učenike i njihove mentore koji su postigli zapažene rezultate na državnim natjecanjima tijekom tekuće školske godine, točnije prvo, drugo i treće mjesto.


Prijem za najbolje učenike BBŽ

Inače, Odluka je donesena shodno pravilima natjecanja Agencije za odgoj i obrazovanje. Spomenimo i to kako se školska sportska natjecanja odvijaju po pravilima Hrvatskog školskog športskog saveza, a učenicima koji ostvare najbolje sportske rezultate priznanja se dodjeljuju u okviru proglašenja najboljih sportaša Bjelovarsko-bilogorske županije.

Župan Bajs uručio je učenicima i njihovim mentorima priznanja, a za  uspjeh učenika osigurane su i novčane nagrade od strane Bjelovarsko-bilogorske županije u iznosu od dvije tisuću kuna za osvojeno prvo mjesto na državnim natjecanjima, tisuću i pol kuna za osvojeno drugo mjesto te tisuću kuna za osvojeno treće mjesto na državnim natjecanjima. Tako je svoja priznanja i novčane nagrade primilo 17 učenika osnovnih i srednjih škola te 2 pjevačka zbora.

Među nagrađenim učenicima bila je i Marta Bijelić, iz Glazbene škole Bruno Bjelinski Daruvar: “ Prije svega zahvaljujem županu Damiru Bajsu na prijemu. Osvojila sam drugu nagradu na državnom natjecanju u solo  pjevanju. Iznimno mi je drago i velika čast što se rad i trud nas učenika cijeni i prepoznaje jer nikome nije lako i još jednom zahvaljujem na tome i čestitam učenicima“.

Sjajan rezultat ostvario je i Filip Weisser, učenik Gimnazije Daruvar, koji je osvojio prvo mjesto na državnom natjecanju iz logike: „ S pripremama sam počeo još u trećem razredu, ali intenzivnije pola mjeseca prije natjecanja. Bilo je prilično zahtjevno. Što se konkurencije tiče, bilo je 18 natjecatelja iz cijele Hrvatske. Zabavni su mi logički zadaci i sviđa mi se taj predmet“.

Drugi na državnom natjecanju iz hrvatskog jezika bio je Dejan Tomić, učenik 8. Razreda OŠ Veliko Trojstvo: “Na natjecanju je bilo prilično teško, možda čak i teže nego prijašnjih godina, ali mislim da sam se dobro snašao u svemu tome. Ovo mi je do sada najveći uspjeh na natjecanjima!”.

Sve čestitke idu i mentorima koji su pripremali učenike za natjecanja: „Zahvalio bih se gospodinu županu i njegovim suradnicima što su odvojili vremena da bi ovdje primili nagrađene učenike i njihove mentore. Nadam se da će sljedeće godine biti još više nagrađenih učenika koji su osvojili prva mjesta. Drago mi je kako zbog učenika tako i zbog mentora, nas koji smo uložili puno truda,a mogu reći za sebe da na natjecanjima imam čak i veću tremu od učenika. Čestitam svima na postignutim rezultatima“, istaknuo je Igor Lujanac iz Tehničke škole Daruvar.

Bjelovarsko-bilogorska županija izuzetno je ponosna na svoje mlade uspješne sugrađane, a današnja priznanja trebala bi im biti dodatni poticaj za daljnji rad. Podsjetimo, bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs nedavno je naše najuspješnije učenike, sve sudionike državnih natjecanja, vodio na prijem kod Predsjednice Republike Hrvatske što je učenicima bio doživljaj koji im je zasigurno ostao u lijepom sjećanju.

Bjelovarsko-bilogorska županija i njen čelni čovjek župan Damir Bajs upravo je obrazovanje i školstvo stavio u vrh prioriteta u našoj županiji. Kao što znamo u tijeku je velika energetska obnova školskih zgrada, projekta u koji će se  u narednom periodu ukupno uložiti 140 milijuna kuna, a energetsku obnovu prati i opremanje škola.

Bjelovarsko-bilogorska županija je kao druga županija u Hrvatskoj pokrenula projekt Centara izvrsnosti, pa tako naši nadareni učenici mogu dodatno usavršavati svoje znanje u Centrima izvrsnosti iz matematike, engleskog jezika, kemije i informatike. Tu je i niz drugih projekata, a sve s ciljem omogućavanja standarda u školstvu koju naša djeca i zaslužuju.

Župan Bajs danas je imao priliku osobno čestitati našim najuspješnijim osnovnoškolcima i srednjoškolcima te njihovim mentorima i poželjeti im daljnje uspjehe u radu: „Naša Županija posebnu pozornost posvećuje školstvu. Ovoga trenutka ugovoreno je preko 140 milijuna kuna investicija u školstvo, u obnovu naše 44 škole. Međutim, uz obnovu škola i investicije u ono materijalno, važno je investirati i u naše učenike i njihove mentore. Pred nama je i gradnja Centra kompetentnosti, Županija to vodi pri našoj Medicinskoj školi.  Još jednom čestitam vam, a naše htijenje da imamo izvrsnost i ulaganje u znanje počiva upravo na najboljim učenicima. Nije lako biti najbolji ili među tri najbolja u državi i vjerujem da iza toga stoji puno rada, znanja i htijenja“, naglasio je župan Damir Bajs. (bbz.hr)

Autor: urednik

Podijeli ovaj članak
468 ad