REKORDNO IZVRŠENJE PRORAČUNA U POVIJESTI GRADA

/IZVRŠENJE PRORAČUNA U KRIZNOJ 2020. REKORDNO U POVIJESTI GRADA/

Izvršenje proračuna za 2020. godinu, kada je samo Grad u pitanju, je 189.550.421,15 kn, a s proračunskim korisnicima, u što su od prošle godine prema zakonu ubrojane i plaće djelatnika osnovnih škola s područja Grada Bjelovara, ono iznosi 255.383.610,28 kn.
-Bez tih plaća, govorimo o iznosu od 209.872.449,40 kn koji je realno uspoređivati s prethodnim godinama te možemo reći kako izvršenje proračuna u 2020. godini veće za 73.259.881,30 kn, nego 2017. kada smo preuzeli Grad, rekao je, između ostalog, bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak na današnjoj konferenciji za novinare te je dodao kako je riječ o rekordnom izvršenju proračuna u povijesti Grada Bjelovara, unatoč krizi uzrokovanoj koronavirusom. Istaknuto je da je na današnji dan u gradskoj blagajni oko 8 milijuna kuna i proračun se iznimno dobro puni. Gradonačelnik vjeruje da će to omogućiti i uključivanje dodatnih projekata u proračun. Pročelnica Upravnoga odjela za financije i javne prihode Grada Bjelovara Mirela Bašić, istaknula je i nisku kreditnu zaduženost Grada koja iznosi oko 40% od ukupno dozvoljenoga zaduživanja. Dozvoljeno zaduživanje je 19 milijuna kuna na godišnjoj razini, dok će Grad ove godine biti zadužen za nešto više od 8 milijuna kuna, kaže pročelnica.
#gradbjelovar #proračun #rekordnagodina #niskazaduženost #gradskefinancije #izvršenjeproračuna #dobroposlovanje #gradzaboljiživot

Dario Hrebak: -Kako je to moguće niti nama nije jasno! . . . zvuči nestvarno ako se to tako nastavi!

Mirela Bašić, pročelnica UO za financije i javne prihode Bjelovara: -Ova godina se nastavlja dobro!

Dario Hrebak: -Kako s jednom kunom izvući pet kuna iz Europskih fondova?

Igor Brajdić, zamjenik gradonačelnika Bjelovara: -Pratimo aktivno stanovništvo! . . . zaustavlja se trend iseljavanja!

Dario Hrebak: -Bitno je da proračun raste, da su novci tu i da mi možemo raditi i stvarati dalje!

 

 

Autor: urednik

Podijeli ovaj članak
468 ad