Sve mode prolaze, samo vino ostaje

Stari Latini nekoć su upozoravali “In vino veritas“ (Istina je u vinu). Vinar Giorgio Clai izjavio je: “Radim vina kakva ja hoću piti, a punim ih u velike boce, magnume. To su grande vina za grande trenutak, grande društvo i grande hranu. To je ukratko rezime VINARIJE CONER.

Jedna njemačka poslovica glasi: “U bačvi vina skrivena su mnoga čuda.” Mattioli je u svojim RAZGOVORIMA iz 1555. godine  napisao:“Vino je zaista slatko, blago, nježno, prijatno piće, prava hrana za naše tijelo, obnavlja duh, razveseljava srce, podstiče sve sposobnosti i tjelesne funkcije,… – ako se pije umjereno, dakle blagotvorno djeluje na čitavo tijelo, tjera sve bolesti a koži daje prirodnu boju.”

Mudra je izreka naših starih da je na kraju ipak dobro da se držimo starog vina i starog prijatelja – u VINARIJI CONER!

RestoranVINARIJA CONER je u srcu Bilogore, u Jabučeti, petnaestak kilometara udaljena od grada Bjelovara (desetak minuta vožnje autom ili sat vremena jahanja).

Vinograd VINARIJE CONER prostire se na skoro šest hektara obronaka bregova pitomog bilogorskog kraja s pomno odabranim crnim i bijelim najkvalitetnijim sortama grožđa koja daju visokokvalitetna vina.  Tu je Chardonay s 2750 trsova,Graševina 5800 trsova, Manzoni 4300 trsova,Sauvignon 2215 trsova,Traminac 2735 trsova,Muškat Ottonel 1125 trsova, Pinot Crni 3375 trsova,Lovrijenac 3400 trsova i Zweigelt 3400 trsova. Sveukupno 29 090 trsova. Stvarno impozantan broj.

JagodeVinograd Vinarije Coner pripada Zoni B zapadne kontinentalne Hrvatske, vinogradarskoj podregiji Prigorje-Bilogora, Vinogorju Bilogora. Sveukupna berba pretoči se u vina za prijatelje i plasira u restorane GRUPE CONER: Restoran Barbati na Pagu te Restoran Vinarija Coner u Jabučeti. Kako bi uživanje u vinu oplemenili i pospješili, u VINARIJI CONER su uredili restoran koji može ugostiti 120 osoba i još jednu galerija s pogledom na podrum za tridesetak gostiju. Poslužuju tradicionalna jela bilogorskog kraja pripremljena na ekskluzivan i suvremen način – od posebno biranih svježih namirnica sa svog imanja na Bilogori ili ih nabavljaju od seoskih gospodarstava iz okolice. Imaju i ručno proizvedenu tjesteninu. A, domaće je domaće! Osim jela s karte, uz prethodnu najavu nude i specijalitete ispod peke i s ražnja.

Rado će vam prirediti dvoranu za održavanje predavanja, seminara, konferencija i sličnih priredbi te organizirati ručkove ili večere za vjenčanja, krstitke, prve pričesti, krizme, rođendanska slavlja ili poslovne domjenke. Čest im je slogan:”Obradujte svoje goste okusima Bilogore!”.

Ponuda žestokih alkoholnih pića, rakija, piva, sokova, toplih napitaka može se mjeriti s ponudom prvorazrednih restorana Europe. Kvalitetna misna vina i božanstvene deserte (za prste oblizati) ne treba niti spominjati – treba jednostavno doći i dati oduška čulima  mirisa i okusa. Treba se opustiti jer tu je jedan sasvim drugi, novi i poseban svijet.

„Sve mode prolaze, samo vino ostaje“

karta_bjelovar

Autor: urednik

Podijeli ovaj članak
468 ad