Svi za Bajsa – Bajs za sve!

U HOTELU CENTRAL UZ PROGRAM

Dostojanstven život za sugrađane treće životne dobi“

Svi za Bajsa – Bajs za sve!

Damir Bajs, bjelovarsko-bilogorski župan i kandidat za župana na predstojećim lokalnim izborima, predstavio je svoj pobjednički izborni program svojim partnerima (umirovljeničkim političkim snagama: SU, HSU, BUZ-u te predstavnicima Matice umirovljenika i Sindikata umirovljenika).

Županija je prije dolaska gospodina Damira Bajsa za župana, umirovljeničkim populacijama 2012. godine izdvojila samo 12.700 kuna. Od 2013. godine iz temelja sve se mijenja. Prema posebnim programima financiranja, kroz umirovljeničke udruge godišnje se osigura i plasira preko pola milijuna kuna iz županijskog proračuna. U suradnji s Maticom umirovljenika i Sindikatom umirovljenika, programi su osmišljeni tako da se usmjere prema socijalnim potporama za umirovljenike, zdravstvenoj skrbi i društvenom životu te obrazovanju kroz niz sportskih susreta i kulturno-umjetničkih nastupa.

Zahvalivši se na velikom odazivu partnera i pristaša Damir Bajs je, između ostalog, izjavio:

-Moramo uvijek imati na umu da Bjelovarsko-bilogorska županija ima niz specifičnosti. Jedna od njih je da svaki peti stanovnik ima iznad 65 godina. Županija stoga mora skrbiti za dostojanstven život u trećoj životnoj dobi. . .
Nakon tri godine ovakvog financiranja, da svi oni koji apliciraju na programe županije znaju kako to napraviti i ostvariti. Program je osmišljen i tako da mi dobijemo povratnu informaciju što je potrebno napraviti ubuduće zbog čega se kvalitetno možemo pripremiti za nastavak potpora kada za to dođe vrijeme. U tu svrhu smo zaposlili i savjetnika koji se bavi samo umirovljeničkom populacijom te organizirali Odbor za umirovljenike pri Županijskoj skupštini kako bi se moglo raspravljati o problemima umirovljeničke populacije.

Pomoć u kući“ za 1600 sugrađana i „Pletenica života
-Županijska pomoć i pomoć Općina i Gradova sada je krucijalna jer se država povukla iz financiranja programa za umirovljenike. Smatram da je to pogrešan potez države te da su programi poput „Pomoć u kući“ (ali i ostali!) trebali dobijati podršku i dalje. Međutim, s obzirom na situaciju i smanjenje financiranja kroz državni proračun, Županija i Gradovi su preuzeli to financiranje na sebe i s tim ćemo nastaviti i dalje. Isto tako nastavit ćemo financirati raznovrsne programe udruga. Smatram da to trebamo i proširiti te napraviti još jedan iskorak jer ima prostora za napredak! Set programa mimo postojećih bit će usmjeren na opremanje prostora za umirovljenike tamo gdje se oni okupljaju i gdje nemaju adekvatan prostor a to su dnevni boravci. Poseban program biti će usmjeren na društvenu aktivnost naših umirovljenika, odnosno podupiranje svih nastupa naših umirovljenika (bilo sportskih, bilo kulturnih). Bitno je da naši sugrađani imaju mogućnost aktivnog življenja i stoga (uz program koji smo imali do sada) imati ćemo poseban dio koji se tiče tog segmenta. Ono što moram istaknuti, (kao treći planirani program), dogovor je sa zdravstvenim ustanovama o ostvarivanju mogućnosti lakšeg pristupa našim sugrađanima primarnoj i sekundarnoj zdravstvenoj skrbi pri čemu mislimo na prijevoz i prioritetni dolazak u zdravstvenu ustanovu. Pritom se ne bi ukinulo ništa od postojećih programa, već bi ovi programi bili dodatak ukupnom programu. S provođenjem bismo počeli početkom iduće godine a ostvarenje sva tri programa očekujem kroz naredne tri godine. U naredno vrijeme biti ćemo dostupni za pitanja i prijedloge vezano uz program „Dostojanstven život za sugrađane treće životne dobi“, uz poruku da je naziv programa upravo ono što želimo!
Nakon što je sadašnji župan i kandidat za župana na predstojećim lokalnim izborima Damir Bajs predstavio program, za govornicu su se javili predstavnici umirovljeničkih političkih opcija (HSU, BUZ, SU) te pred predstavnicima Matice umirovljenika i sindikata umirovljenika.

Program za mlade . . .

Nakon župana za govornicu je stao Zlatko Barila, predsjednik županijskog ogranka HSU te je, između ostalog, izjavio:
-Kao što vidite, ovo je program za umirovljenike u kojem ćete vi jednog dana moći uživati u plodovima svoga rada! Posebno mi je drago što ste u tako velikom broju došli na predstavljanje programa i to potvrđuje moj stav da su umirovljenici itekako svjesni političke situacije i da će izaći na izbore i znati kome dati svoj glas. . . Damiru Bajsu koji je uz nas umirovljenike i koji je 2013. godine zajedno s umirovljenicima krenuo na tadašnje izbore i pobijedio!
To znači da su prepoznali program za umirovljenike našeg kandidata za župana, Damira Bajsa. Na žalost, država se davno odrekla umirovljenika i da nemamo čovjeka koji to razumije ne bi bilo ni stranaka umirovljenika, i zato poručio bih svima da izađu na izbore!

Nema lažnih obećanja!”
riječi su Siniše Glavaša, predsjednika BUZ-a
Nema lažnih obećanja i obećanja u rukavicama. Ovdje moram istaknuti da je BUZ i Stranka umirovljenika na prošlim izborima bila na drugoj strani. Uvidjeli smo da je župan Damir Bajs jedini čovjek u Republici Hrvatskoj koji je uspio ujediniti umirovljenike i koji je svoju riječ održao . . . Damir Bajs je čovjek koji je zaslužio da mu se pruži bezrezervna potpora, rekao je, između ostalog Siniša Glavaš.

“Sve što je obećao, on je i proveo!”
-Sretni smo i ponosni što imamo Damira Bajsa za župana. Sve što je obećao, on je i proveo. Stoga smo tu da ponovno podržimo Damira Bajsa za župana na predstojećim lokalnim izborima u svibnju mjesecu, izjavio je Željko Held, predsjednik županijske Stranke umirovljenika (SU).

“Ima li netko od umirovljenika tko neće podržati Damira Bajsa?”
Prije četiri godine, sadašnji župan Damir Bajs, rekao je da će umirovljenicima pomoći sa šezdeset tisuća kuna. Kada je postao župan rekao je: “Dvjesto tisuća kuna!”, a nakon godinu dana evo nam petsto tisuća kuna! Pa, ljudi moji, gdje ćete boljeg župana! Stoga su umirovljenici zahvalni Damiru Bajsu jer s tim sredstvima mogu provoditi brojne aktivnosti, izjavio je Ivan Prekrat, predsjednik Matice umirovljenika i upitao prisutne:
Ima netko od umirovljenika tko neće podržati Damira Bajsa?
Ja mislim da toga ne bi smjelo biti, jer gospodin Damir Bajs je prijatelj svih nas!

Uvijek tu!”
-Drago mi je da je župan govorio o programu koji je proveo. To je obećao i to je uradio. Nije ništa rekao što nije napravio. Stoga se od srca zahvaljujem u svoje ime i ime mojih umirovljenika u sindikatu, . . . Damir Bajs uvijek tu za poslušati i pomoći ljudima!, izjavila je Ana Široki u ime Sindikata umirovljenika, podružnice Bjelovar.

” Kada promijenimo način na koji gledamo stvari, stvari koje gledamo se mijenjaju!” (Max Planckt)

Autor: urednik

Podijeli ovaj članak
468 ad